Türkiye yerel seçime giderken belki de ilk defa seçime az bir süre kalmasına rağmen adaylarının tamamını açıklamada gecikti.

Buna rağmen siyasi partilerin adayları anlamında Afyonkarahisar'da 'Acaba kim olacak?' anlamında konuşulan aday adayı isimleri var.

Sıralayacak olursak toplumda konuşulan, sosyal ve yerel medyada isimleri üzerinden polemikler yapılan Mehmet Zeybek, Burhanettin Çoban, Veysel Eroğlu, Hüseyin Ceylan Uluçay, Mahmut Koçak, Semai Kaya, Burcu Köksal, Alper Yağcı isimleri iken sürpriz olarak Şükrü Tunçbilek'in ve Ömer Altınay'ın adları öne çıkıyor.

Demokrat Parti. Refah Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi. Deva Partisi, MHP ve diğer bazı partiler ise daha henüz hiçbir isimi öne çıkarmadılar.

Bazı vatandaşların ifadesine göre Mehmet Zeybek, Hüseyin Ceylan Uluçay, Semai Kaya isimleri üzerinden AK Parti adına kamuoyu yoklamalarına devam ediyor.

Ak Parti'de bir önceki 2019 seçimlerinde de böyle olmuş, milletvekillerinin ve il yöneticilerinin 'Benim adayım olsun' kulisleri farklı isimleri önermesi sebebiyle genel merkez 'Bakalım bunlardan başka elde kim var' diyerek geçmişe dönmüş, bazı milletvekillerinin, il yöneticilerinin, ikbal beklentililerin ve aleni veya kripto FETÖ'cülerin tavassutu ile il başkanlığı görevinden aldırılan eski il başkanı Mehmet Zeybek belediye başkan adayı yapılmıştı.

Duyduğumuz kadarı ile bugün aynı mihraklar Başkan Zeybek adına aynı şekilde tezviratlara devam etmektedir.

Bilgilerine başvurulan milletvekili ve bazı yöneticiler ise ileride ayağımıza dolanması, önümüze engel teşkil etmesin diye' kendilerine önerilen isimleri reddetmekte ve genel merkeze 'başka adam yok' başlığında isim karartmaları yapmaktadırlar.

Durum böyle olunca birçok isimin (il başkanlığı ve hatta milletvekilliği yapmış isimlerin) önü adam yok diye kesilmektedir. Kısacası bugün Ak Parti Afyon'da adam öğüten parti konumuna gelmiştir.

Ak Parti bu adam yok tezviratlarından bıkmışsa ya 'dere geçilirken at değiştirilmez diyerek Mehmet Zeybek'i tekrar aday gösterecek ya da 2019 seçimlerinde yaptığını tekrar yapacak ve 'bakalım elimizde kimler var?' diyerek eski il başkanlarından ve milletvekillerinden partiyle bağları hiç kesilmeden devam eden birini aday olarak gösterecektir.

Bu da sürpriz değildir çünkü 2019 seçimlerinde madem öyle işte böyle diyerek Mehmet Zeybek'i aday göstermişti.

Ak parti cephesinde bana göre durum bu.

CHP'de Burcu Köksal'ın adaylığı kesin olarak görülüyor.

Ve seçmenin tüm katmanlarında Köksal'a belediye başkanlığını zorlayacak hatta kazanabilecek tek aday gözüyle bakanlar vardır.

Seçmenler Köksal'a CHP'nin tüm partilerin tabanından tek aday gözüyle bakmaktadır.

İyi Parti'de durum hem İYİ Partililerin hem de herkesin gibidir.

İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener 2013 genel seçimlerde Millet İttifakı'ndan daha ziyade 'Türkiye'ye kaybettiren' olarak görülmekte ve parti önlemez şekilde oy ve taban kaybetmektedir.

Afyon'daki İYİ Parti tabanı Cumhur ittifakı karşıtlarından ibarettir.

Ak Parti içindeki durumdan memnun olmayan muhalifler, maaşlarına yapılan zamlardan hiç memnun olmayan emekliler, asgari ücretliler, ücretliler, MHP tabanı Burcu Köksal'ın adaylığına sıcak bakmaktadırlar. Bir de bunların üzerine Ak Partiye kabul edilen ama umulan ilgiyi görmeyen Mahmut Koçak intikamcılarını koyacak olursak AK Parti Afyon'da herkesten oy alacak adayını çıkarmaya mecburdur.