Merhaba sevgili okurlarım, bugün sizlere Afyonkarahisar'da yaşanan bir siyasi skandalı anlatacağım. Bildiğiniz gibi yaklaşan yerel seçimlerde AK Parti ve CHP ve arasında kıyasıya bir rekabet var. Ancak bu rekabetin dozu kaçtı ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Mumyakmaz, CHP Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın annesi üzerinden hakaret etti.

Mumyakmaz, yaptığı bir konuşmada, "Bir ziyaretimiz de vatandaşımız bize aynen şu ifadeyi kullanıyor; Annesine bakmayandan memlekete hayır gelir mi! İsim mevzubahis değil lakin vatandaş burada çok önemli bir mesaj veriyor." dedi. Bu sözlerle Köksal'ın MS hastası emekli öğretmen annesini hedef aldığı ortada fakat cesaret gösterip isim bile zikredemiyorlar.

Köksal ise kast edilen kişinin kendisinin olduğunu belirterek bu çirkin saldırıya sert bir şekilde cevap verdi. "MS Hastası Emekli Öğretmen annemi siyasete malzeme edecek kadar mı alçaksınız, bu kadar mı korktunuz…" diye yazdı sosyal medya hesabından. Ayrıca yaptığı bir açıklamada da şunları söyledi: "Geçen seçimde evladımın canıyla tehdit ettiniz, şimdi de annemle mi seçim propagandası yürüteceksiniz, siyaset bu mu? Annem Allah büyük,siyaset uğruna seni de seçim propagandası yaptılar.Allah sizin anne ve babanıza sağılık versin. Bu memleketi anneler yönetecek,bu memlekete kadın eli değecek…." diyerek cevap verdi

Bu olaya Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Beytullah Karataş da tepki gösterdi. Karataş, "CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal hanımefendi ve ailesi hakkında kurduğu cümleleri kınıyorum. Şehrimizde siyasi mücadelenin de bir kalitesi ve ahlak çerçevesi olmak zorundadır. Siyaseti bu zeminden, gerçek mecrasından çıkarmak isteyenlere milletimiz fırsat vermeyecektir.' dedi.

Şunu söylemek istiyorum: Siyaseti bel altına indirmekte sakınca görmeyen AK Parti Afyonkarahisar'da seçimi kazanmak için her yola başvuracağını açık ve net şekilde ortaya koymuş.
Mahalli seçimleri kamplaştırmaya çalışarak seçimi 2 seçenekli bir hale getirmek için özel çaba göstermekte.
Diğer partilerin adaylarının bu konudaki tepkileri merak konusu.
AK Parti'de ilçe başkanının eline kağıt verip okutan kişilerin de görev ahlakını sorgulaması gerekir. Makamlarına kirli basamaklarla tırmanmaya devam ederken çok dikkatli olmalılar. O kirli basamaklar bir gün kendilerine geri dönebilir.

Bu yazımın sonuna gelirken sizlere bir soru sormak istiyorum: Sizce Afyonkarahisar'da kim belediye başkanı olacak? Yorumlarınızı bekliyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, hoşça kalın.