AK Parti'ye yeniden katıldıktan sonra Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına aday adayı olan AK parti tarafından belediye başkanı gösterilmeyen Dr. Mahmut Koçak, sosyal medyada yaptığı son paylaşım ile dikkat çekti. Koçak, siyasete değil millete hizmet etmeye sevdalı olduğunu belirterek, makamsız ve yetkisiz olarak milletin sevgisi ve duası ile geldiği noktayı vurguladı. Koçak, "Allah milletimize mahcup etmesin." ifadelerini kullandı.

Koçak'ın bu paylaşımı, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına Bağımsız yada Başka bir partinin adayı olup olmayacağı konusunda merak uyandırdı. Koçak, geçtiğimiz günlerde AK Parti'ye yeniden katıldıktan sonra ki aday adaylığı töreninde yaptığı konuşmada da, "Bizim için makam mevki önemli değil. Bizim için önemli olan milletimize hizmet etmek." demişti.

Koçak, Afyonkarahisar'da uzun yıllar sağlık alanında görev yapmış ve 2014 yılında AK Parti'den 22. Dönem Afyonkarahisar milletvekili olmuştu. Ancak daha sonra partiden istifa ederek bağımsız olarak siyasete devam etmişti. Daha sonrasında İyi Parti saflarına geçerek 2019 yılında ise İyi Parti'den Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olmuş ancak seçimi kazanamamıştı.

Koçak, 2023 Genel Seçimleri Öncesi AK Parti'ye yeniden katılma kararı alarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluru ile partide yer almıştı . Bu kararıyla hem AK Parti tabanında hem de Afyonkarahisar halkında büyük bir memnuniyet yaratmıştı.

Koçak'ın yeniden AK Parti'ye katılmasının ardından, 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına aday gösterileceği yönünde kulisler yapılmaya başlandı. Ak Parti de aday Yarışını Hüseyin Ceylan Uluçay'ın kazanması. Koçak 'ın AK Parti'den Aday Gösterilmemesi üzerine Kulisler de konuşulanlar Basına yansıdı.

Koçak'ın sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşım ise, adaylık beklentilerini güçlendirdi. Koçak, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Biz siyasete değil Aziz milletimize hizmet etmeye sevdalıyız . Hayatımız boyunca onların sevgisi ve duası ile büyüdük, güçlendik . Onlara yılın 365 günü 24 saat hizmet ederek hem de gönüllü, hem de makamsız yetkisiz geldik bu günlere. Allah milletimize mahcup etmesin."

Bu paylaşım, Koçak'ın Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına aday olacağına dair bir işaret olarak yorumlandı. Koçak'ın siyasete değil millete hizmet etmeye sevdalı olduğunu vurgulaması ve makamsız yetkisiz olarak milletin sevgisi ve duası ile geldiği noktayı hatırlatması, onun belediye başkanlığı için uygun bir profil olduğunu gösterdi.

Koçak'ın aday olması halinde Afyonkarahisar'da nasıl bir performans sergileyeceği ise merak konusu. Koçak, sağlık alanında yaptığı başarılı çalışmalarla tanınıyor ve Afyonkarahisar halkının sevgisini kazanmış bir isim. Ayrıca tabanının da desteğine sahip olan Koçak, gücünü arkasına alarak belediye başkanlığı için iddialı bir aday olabilir.

Koçak'ın adaylık konusunda ne zaman açıklama yapacağı ise bilinmiyor. Ancak Koçak'ın sosyal medya paylaşımları, onun adaylık beklentilerini gündemde tutmaya devam ediyor.