Afyonkarahisar'ın son üç aydır merak ettiği sorunun cevabı dün akşam saatlerinde belli oldu. Son bir haftaya kadar AK Parti'nin adayı kazanması garanti gibi görenler Afyonkarahisar Belediye Başkanı kim olacak sorusunun cevabını AK Parti'nin adayın da aradı.

20 yıllık bir süredir Mahalli seçimleri Afyonkarahisar AK Parti Adayları kazandı. Bu rutinin bozulmayacağını düşünen pek çok kişi haksız sayılmaz.

Son saatlere kadar Afyonkarahisar adayı Mehmet Zeybek mi ? Hüseyin Ceylan Uluçay mı ? sorusunun cevabını merak etti . öyle ya iki ismin ortak özelliği AK Parti İl Başkanlığı görevini yapmaları idi. Siyaset te bazen rutini unutursunuz il başkanları doğal olarak ya Belediye Başkan Adayı ya Milletvekili adayı olurlar.AK Parti bu rutini tekrar etti ve Adayını gençleştirdi. Kazanacak aday profiline uyuyor.

Son hafta CHP nin Burcu Köksal isminde mutabakat sağlayarak Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması ile Ak Parti nin işinin kolay olmayacağı muhalifler tarafından söylenirken halkta karşılığı olan bir aday olduğunu gelen destek ve tepkilerden gördük.

Burcu Köksal ismi Afyonkarahisar ın en çok bilinen ismi Mevcut Üç adayın ismini Afyon sokakların da sorduğumuzda herkes çok bilinen isim Burcu Köksal , Kadın olması ve Atak ve Saldırgan Muhalefet yapması Burcu Köksal a avantaj sağlıyor. Kazanacak aday profiline uyuyor.

Yine Son Hafta MHP nin kendi adayı ile seçime gideceğini açıklaması ve Sürpriz aday olarak Sezer Küçükkurt'u Aday göstermesi hesapların yeniden yapılmasına neden oldu. Adayı ile MHP yarışın içinde olduğunu ispat etti.

Sezer Küçükkurt ismi bilinen bir isim ve Afyonlu hani bizim tabirimiz ile yerli köklü dürüst, mütevazi ve uyumlu kişiliği ile ön plana çıkıyor. Kazanacak aday profiline uyuyor.

İYİ Parti süpriz adayı ile yarışmacılar belli olacak. Tek Aday adayı olan Alper Yağcı ile Uzun süredir sessizliğe bürünen İYİ Partinin Afyon'da ki diğer partilerin İl başkanları ile bir kaç defa bir araya gelerek ortak aday isminde mutabakat sağladığı Demokrat Parti hariç Mahmut Koçak ismi üzerinde mutabık kaldıkları , Mahmut Koçak ile görüşmeler yaptıkları biliniyor.

Mahmut Koçak ismi 2019 mahalli seçimlerinde Dört Bin oy ile rakibi Mehmet Zeybek tarafından geçilmişti , Seçime dahil olursa. Kazanacak aday profiline uyuyor.

Görünen o ki Afyonkarahisar da kesin kazanan yok her aday uzun bir sınav verecek, soluk soluğa bir seçim izleyeceğiz