Mahalli idareler seçimleri yaklaştıkça siyaset kamuoyu ısınıyor. Parti içi dengeler, çekişmeler, rekabet… Umuyoruz ki, parti içi çekişme ve gruplaşmalardan dolayı, yetişmiş kadrolar, tecrübeli insanlar harcanmaz…



 

MHP’DE MEHMET KARAGÖZ...



MHP’de, ülkücü camianın yetiştirdiği çok deeğrli bir isim, Mehmet Karagöz, İl Genel Meclisi için aday adayı olmalı. Parti içindeki durumları, rekabeti bilemiyorum ama Mehmet Karagöz gibi yetişmiş, nitelikli, çalışkan ve değerli bir siyasetçi, hizmet adamı parti içi çekişmeler nedeniyle umarım ki heba edilmez.



Umuyorum ki MHP içinde böyle bir durum yoktur, olmamalı.



Mehmet Karagöz, Afyon’da ülkücü camianın ağabeylerinden. 1980 öncesi Merkez Ortaokulu teşkilatını kurdu, Ülkücülerin Endüstri Meslek lisesinde sınıf başkanlığı. Mahalle başkan yardımcısı. Ocakta Taşra masası başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bu faaliyetlerinden dolayı, davaya sadakatından dolayı liseden atıldı. 15 yaşında 8 ay hapis cezası aldı. 1991’ den 1995 e kadar Ülkü Ocakları İl Başkan Yardımcısı sonrasında İl Başkanlığı yaptı. MHP’de merkez ilçe sekreteri, Merkez ilçe başkan yardımcılığı, merkez ilçe başkanı. İl disiplin kurulu üyesi. İl yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Daha sonra Akşener’in ayrılma sürecinde İl Başkanı olarak atandı.  Daha sonrasında kongre sonrası İl Başkanı olarak göreve devam etti. İl genel meclis üyeliği yaptı… Afyon’un ilçeleri dahil girmediği hiçbir köy, kasaba kalmadı. İl Başkanlığı döneminde, yenilenen İlçe Başkanlıklarını ve İlçe Teşkilatlarını kendisi kurdu…



Mehmet Karagöz, davanın çilesini çekmiş, sağlam ülkücü, hizmet ve millet adamı bir siyasetçi.



Sonraki dönemde MHP’yi de İGM’de daha da diriltecektir.

 
Eğer, bu ortamda Mehmet Karagöz gibi sağlam adamlar heba edilirse, memlekete de, partiye de, Karagöz’e de yazık olur.

 
 

AK PARTİ’DE İGM, KURTLAR SOFRASI!..

 

İl Genel meclisi seçimleri, Afyonkarahisar’da heyecanlı ve güzel geçeceğe benziyor.

 

İddia ediyorum, AK Partili Salih Sel, Afyonkarahisar tarihinin en temiz, en yatırımı, en adaletli, en hızlı ve en uyumlu İGM’sini yönetti. Kendisini bir Afyonlu olarak kutluyorum, şükranlarımı sunuyorum. Allah razı olsun.

 

Sel’in döneminde yolsuz, parkesiz, parksız köy kalmadı. Afyon’un her köyüne, ilçesine hizmet götürmeye çalışan adaletli ve dengeli bir yönetim gösterdi. Sayın Salih Sel’le birlikte tüm İGM üyelerini tebrik etmek lazım.

 

AK Parti’de İl Genel Meclisi’ne girebilmek için büyük bir rekabet var. Bana gelen bilgilere göre, Burhanettin Çoban, Halil Ürün, Şükrü Ersoylu, Ferda Ertürk, Betül Tarkan, Cengiz Yıldız, Ziya Coşkun Karadeniz, Cevdet Keçeci, Nurettin Birliktir gibi parti içinde kuvvetli isimler İGM için müracaat etmişler. Tabiri yerindeyse “Kurtlar sofrası!..”

 

 

SALİH SEL FAKTÖRÜ…

 

İGM’nin başarılı başkanı Salih Sel, inşallah aday olur ve göreve devam eder. Elbette ki, diğer aday adayı olanlar da çok değerli, çalışkan ve kapasiteli arkadaşlar ama, tecrübesiyle, çalışkanlığıyla, yıllarca süren başarılı çalışmalarıyla Salih Sel, bu göreve devam etmelidir. AK Parti bu konuda gereğini yapacaktır diye ümid ediyorum.

 

 

YETİŞMİŞ KADROLAR HEBA EDİLMEMELİ

 

Artık söz ve karar partilerin karar organlarında…

 

Mehmet Karagöz, Salih Sel, Belediye Meclisinde Halil İbrahim Baykara…

 

Yetişmiş isimler, tecrübeli kadrolar heba edilmemeli, sahip çıkılmalı, hangi partiden olursa olsun…



Siyasette kolay kolay marka şahıs olunmuyor, kolay kolay da hizmet adamı yetenekli insan yetişmiyor. Yıllarca süren uzun bir süreç. Uzun yılları alan bir zamanda yetişen hizmet adamları, tecrübeli kadrolar parti içi hesap ve dengelerle bir çırpıda gözardı edilmesin...

 

Ne diyelim, Sayın Salih Sel’in dediği gibi:

 

“Hayırlısı olsun…”



 

 

ÖMER ELÇİ