Afyonkarahisar hızla seçim sürecine giriyor, tüm Türkiye gibi…

En hızlı ve tempolu siyasi partiler AK Parti ve İYİ Parti…

CHP’de de bir hareketlenme görüyoruz.

AK Parti’de 40’ın üstünde başvuru var. AK Parti’de temayül yoklaması, teşkilatların görüşleri, mülakatlar ve bölge durumları göz önünde bulundurulacak ve nihai listeye Erdoğan karar verecek. Liste oluştururken Veysel Eroğlu’nun etkili olacağı söyleniyor.

AK Parti’de en az 20 ismin, ilk 6’ya girmek için beklentileri yüksek.

Gelelim İYİ Parti’ye…

Muhammet Mısırlıoğlu’nun il başkanı olmasından sonra hızlı bir ivme ve yükselişle şehrin gündemini belirleyen bir siyasi parti oldu, İYİ Parti…

Bu ivme ve etkiyle de hedef haline geldi doğal olarak… Siyasette bu doğal bir olay. Eğer bir il başkanı, bir teşkilat partisini gündem yaptıysa, öne çıkardıysa, ilgi odağı haline getirdiyse elbette hedef haline gelir… Bunu yadırgamıyorum.

Ama şu bir gerçek ki, Muhammet bey partisini Afyon’da kısa sürede bir marka haline getirmiştir.

Liste olayına dönersek…

Afyonkarahisar İYİ Parti’de durum net aslında…

7000 üyenin tamamının katılacağı bir önseçim yapılacak.

Hakan Şeref Olgun, 2 yıldır aktif olarak çalışıyor. Maddi ve manevi olarak İYİ Parti için var gücüyle çalışıyor. Teşkilatla ve üyelerle çok samimi ilişkileri var.

Mustafa Enis Arabacı… Birikimli, nitelikli, altyapısı güçlü bir isim. Doktor, girişimci, iş insanı…. Yüzlerce insanı istihdam ediyor, başarılı ve ilkeli.

İYİ Parti’de, hem üye nezninde, hem teşkilat nezninde hem genel merkez nezninde en güçlü iki aday Hakan Şeref Olgun ve Mustafa Enis Arabacı… İlk 2 sıra için en güçlü adaylar. Hangisi ilk sırayı alırsa “hakketmedi” diyemez kimse.

İYİ Parti’de güçlü kadın adayların da varlığını biliyoruz. İlk 3’e nitelikli ve birikimli bir kadın aday yazılacaktır.

İYİ Parti’de tepeden inme bir aday kriz çıkarır. Genel merkeze yakın olduğu zannıyla ilk 3’e isimler yazılması hem parti içinde, hem de üyeler nezninde sıkıntı çıkarır.

“Ben genel başkan danışmanıyım, genel merkezle aram iyi, ben genel başkanın adamıyım” türündeki yaklaşımlar, iddialar İYİ Parti’ye zarar verir… Bunu da iletmek isterim.

CHP’de durum ne olacak?..

Onu şu an için kimse kestiremiyor…

Hayırlı Ramazanlar dilerim...

 

***********