Bugün bir haber gözüme ilişti: “Afyonkarahisar Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje çerçevesinde, Büyük Taarruz zaferinin 100. yılı nedeniyle 2022 öğrenci için, Çanakkale'ye gezi programı düzenlendi.”

"Büyük Taarruz’un 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde Afyonkarahisar’dan 2022 öğrenci Çanakkale’ye götürülecek…"

Acaba yanlış mı okudum diye tekrar kontrol ettim... Yanlış değil... Büyük Taarruz'un 100. yılı kutlamaları çerçevesinde Çanakkale temalı bir proje, üstelik Afyonkarahisar'da...


Merak ediyorum: Büyük Taarruz’un gerçekleştiği, o kanlı ve kutlu savaşın yapıldığı, Cumhuriyetin kazanıldığı bu topraklarda, bu topraklarda yaşayan çocukların Büyük Taarruz’un merkezi olan Kocatepe’ye çıkarılması konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir proje yaptı mı?.. Şimdiye kadar ne yaptı bu konuda?..

Bu topraklarda, Büyük Taarruz’un merkez üssü Kocatepe’ye çıkmayan yüzlerce öğrenci varken, Büyük Taarruz’un 100 yılında 2022 öğrenciyi Çanakkale’ye götürmek!.. Ve bunu bir proje olarak hazırlayıp Belediye Başkanı’nın önüne sunmak… Hakikaten büyük ve ince bir zekanın ürünü… Yani bu ince ve kıvrak zekayı kutluyorum!..

Geçtiğimiz günlerde, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti olarak Sayın Valimize bir ziyaretimiz oldu. Ziyaretimiz esnasında, Büyük Taarruz’un 100. Yılı kutlamaları çerçevesin, ülke genelindeki illerden ve okullardan seçilecek öğrencileri Afyonkarahisar’a, Kocatepe’ye, Dumlupınar’a getirmek, gezdirmek için Milli Eğitim Bakanlığı liderliğinde yapılabilecek bir proje sunduk Sayın Valimize... Bu proje ve öneri karşısında heyecanlanan Valimiz hemen Milli Eğitim Bakanına ulaştı, Bakan da onay verdi ve bu projenin yapılabilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü ile temasa geçildi. Sonra bizlere, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bir çalışma yapılacağı söylendi…

Sahi, bu proje ne durumda?

Acaba olay “Tamam Sayın Valim, tabii sayın Valim, derhal arkadaşlar bu konuda çalışma yapacak Sayın Valim” denilerek “atlatma ve unutturma” yoluna mı gidildi.

Ya da… İl Milli Eğitim, bu projeyi yanlış yorumlayarak Büyük Taarruzun 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde 2022 öğrenciyi Çanakkale’ye götürülmesi olayına çevirdi acaba?..

Çanakalle zafer büyük ve şanlı bir zaferdir…

Ama Büyük Taarruz da, Başkumanlık Meydan Muharebesi de büyük bir zaferdir.

Çanakkale neyse, Kocatepe de, Dumlupınar da odur…

Ama, hem Büyük Taarruz’da, hem de Milli Kurtuluş Savaşımızda merkez üs Afyonkarahisar'dır, Kocatepe’dir, Dumlupınar’dır… Eğer, Büyük Taarruz’un 100. Yılı için bir proje yapılacaksa projenin ana teması  Afyonkarahisar, Kocatepe, Dumlupınar olmalıdır…

Sayın Milli Eğitim Müdürünü, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini bu konuda ciddiyete davet ediyorum.

Ve buradan açıkça ifade ediyorum: Hem Afyonhaber olarak, hem de AGC Yönetim Kurulu üyesi olarak bu konunun bizzat takipçisi olacağım.