Dün, Afyonhaber'de yazdığım "Büyük Taarruz'un 100. yılı çerçevesinde Çanakkale'ye öğrenci götürme projesi!?.." başlıklı yazım kamuoyunda büyük ilgi ve destek gördü.

Öncelikle, bu konuda yazıma destek olan, olaya duyarlılık gösteren okurlarımıza, hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.

Yazımda, özetle "Ama, hem Büyük Taarruz’da, hem de Milli Kurtuluş Savaşımızda merkez üs Afyonkarahisar'dır, Kocatepe’dir, Dumlupınar’dır… Eğer, Büyük Taarruz’un 100. Yılı için bir proje yapılacaksa projenin ana teması  Afyonkarahisar, Kocatepe, Dumlupınar olmalıdır…" demiştim.

Yazımdan sonra, konuyla ilgili olarak, Sn. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, bir bilgi notunu paylaştı. Bu bilgi notunu aynen yayınlıyorum:

"100. Yıl kapsamında, öğrencilerin Kocatepe'nin ziyaretiyle ilgili projemiz var..."
"100. Yıl etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Valiliğimizin uhdesinde, Büyük Taarruzun kazanıldığı tarihi yerlerin ziyareti bizim projemiz dahilinde gerçekleştirilecektir. "

"Çanakkale'ye öğrenci götürme projesi Afyonkarahisar Belediyesi'nin"
Çanakkale’ye öğrenci götürme projesi bizim projemiz değil Afyonkarahisar Belediyesi’nin projesidir. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da öğrenci vererek bir protokol imzalandı. Söz konusu proje, Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğünün Zaferin 100. Yılında  Çanakkale’ye yönelik yapmış olduğumuz bir proje değildir."