Afyon’da maalesef fitnecilik yaparak prim yapmaya, dikkat çekmeye, dikkate alınmaya çalışan, işi fitne ve ayrıştırma olan bir kısım sözde gazeteci, sözde köşe yazarı var. Güya, siyasi parti kulislerinin yakından takip ediyormuş görüntüsü vererek, siyasi olarak köşe kapmak isteyen, Afyon’da başarıdan başarıya koşan yönetici kadrolarımız ve çeşitli partilerin içine fitne sokucu yorumlarda bulunan gazetecilik oynayanlar, sözde gazeteciler ve sözde köşe yazarları var.

Boylarına, poslarına, çaplarına bakmadan, utanmadan sıkılmadan yöneticilerimiz arasında ahlaksız bir şekilde fitne çıkarıp, buradan nemalanmaya, menfaat elde etmeye, yer kapmaya çalışan sözde gazeteciler... Bunlara yazıklar olsun, bunları dikkate alıp ,adam yerine koyup laf anlatmaya çalışanlara da yazıklar olsun...


Yok şu partide şu şunlar görüşmüyormuş, yok beraber geziyorlarmış, yok şu partide şu şunla yan yana gelmiyormuş, yok aralarında rol kapma yarışı varmış, yok o açıklama yapmış, öbürü de yapacakmış, yok belediyede birim müdürleri başkanı yanlış yönlendiriyormuş, yok başkana yanlış bilgi veriliyormuş... vs. vs… Tek amacı fitne ve ayrımcılık çıkarmak olan paçavralar.

Bunlara dikkat edilmesi gerektiğini, bu tip fitnecilere itibar edilmemesi gerektiğini daha önce yazmıştım. Çünkü, bu fitnecilerin yaktıkları fitne ateşinden, ilk önce bu tipleri muhatap alan, dikkate alan, bu tiplere laf anlatmaya çalışanlar zarar görür. Sonra da, turizmde, tanıtımda, yatırımda bir ivme kazanan ilimiz, kentimiz zarar görür.

Onun için bu fitneci madrabazlar dikkate alınmamalı. Bunlara itibar edilmemeli, bu tipler muhatap alınmayarak arkalarına bir tekme vurulmalıdır. Ki bir daha fitnecilik yaymasınlar, yapmasınlar…

Son cümlem, aman ha fitneye, fitne ateşine ve bu ateşi çıkaranlara dikkat!.. Çünkü iyi niyetli değiller…

 

Sağlık Bakanımız tüm illerdeki vaka pozitif vaka sayılarını açıkladı… Allah’a şükürler olsun ki Afyonkarahisar ili genel olarak ok iyi durumda. Türkiye’de koronavirüs vaka sayısı olarak en iyi durumda olan 10 ilden biriyiz.

Bir haftada görülen pozitif vaka sayısı Afyon ilinde sadece 100 binde 22,32… Çok güzel bir rakam. Bir haftada Afyon ilinin nüfusu 735.000 olarak hesap ettiğimizde pozitif hasta sayımız sadece 164 kişi. Bir güne böldüğümüz zaman 24-25 kişi yapıyor.

Ama, gevşemek yok. Afyonkarahisar olarak tedbirlere devam etmeliyiz ki bu sayılar günlük 10’lara düşsün. Bundan böyle bölgesel olarak tedbirler alınacak, tedbirlere ne kadar dikkatli ve titiz olarak uyarsak ilimizde o kadar çabuk normale döneriz inşallah.

Afyonkarahisar olarak normale dönmek için heyecanlıyız. Maske, mesafe, temizlik, tedbirlere devam… Az kaldı inşallah…

Kalın sağlıcaklar…