AK Parti yetkili kurulları, ilçe belediye başkan adaylarını belirlerken biz de ilçelerin nabzını tutmaya devam ediyoruz.



MHP, geçtiğimiz gün İhsaniye ve Emirdağ adaylarını belirledi ve mevcut başkanlarla yola devam kararı aldı. Bu da, MHP ve ilçeler açısından doğru bir tercih oldu.



Emirdağ’da da, İhsaniye’de de büyük bir ihtimalle MHP adayları ipi göğüsleyecek.



Dinar’da, daha önce de yazdığım gibi Saffet Acar, yüzde 60’ın üstünde bir oranla seçimi alacak.



Gelelim Sandıklı’ya…



* * * * * * * * *



Bu yazıyı yazmadan önce, Sandıklı’da görev yapan gazeteci arkadaşlarla konuştum. Tanıdığım Sandıklılı arkadaşlarım ile temas kurdum, Sandıklı’nın nabzını tutmaya çalıştım. Vardığım sonuç, Sandıklı’da hizmetin ve yatırımların devam etmesi isteniyorsa, olaya siyaseten bakıldığında ise yine AK Parti’nin kazanması isteniyorsa Mustafa Çöl’le yola devam kararı alınmalıdır.

 

Yok Mustafa Çöl’le teşkilat anlaşamıyormuş, yok Mustafa Çöl’le partinin Sandıklı ileri gelenleri arasında problemler varmış da… Bunlar çok üzücü ve olmaması gereken söylentiler. Bu söylentiler AK Parti’ye, Sandıklı'ya ve yeni yatırımlara zarar veriyor.

Çünkü, edindiğimi izlenimlere göre Sandıklı halkı Çöl’ün arkasında. Sandıklılı, Çöl’ün ilçeye yaptığı hizmetlerin, yatırımların, ilçeye kattığı vizyonun farkında. Onun için AK Parti’nin Çöl’den başka alternatif araması ne derece doğru?

 

Şunu da söyleyelim…



 Sandıklı’da AK Parti kimi aday gösterirse seçilir anlayışı doğru bir tespit değil, çünkü Sandıklı’da AK Parti iki dönem önce seçim kaybetti ve belediye seçimini MHP adayına verdi, onun için seçimi çantada keklik görmek doğru değil, biz gazeteci olarak Sandıklı halkında konuştuğumuz partili partisiz bir çok kişi “adam çalıştı kardeşim, tabi ki Mustafa Çöl diyor.”



Biz gerçekleri söyleyelim de, kararı AK Parti’nin ilgili organları versin…



Peki Mustafa Çöl, Sandıklı için neler yaptı…



Halka sorduğumuzda hemen cevabını alıyoruz, göz önünde olanlar ve Sandıklı halkı tarafından sıralanan hizmet ve yatırımlar:



“Çöl Sandıklı’ya 5 yılda ivme kazandırdı, belediyecilik nedir vatandaşa hizmet etmektir, vatandaşın yaşam kalitesini yükseltmektir. Çöl, 5 yılda elli yıldır kamulaştırma yapılamayan Yalıncak caddesindeki 40’a yakın binayı kamulaştırarak Sandıklı trafiğini rahatlattı, belediye meydanı, bedesten çarşısı, modern parklar, gençlik merkezi, 2 tane kültür evi, kaplıcada yenileme çalışmaları, çiçek serası, meyve kurutma tesisi, tarihi hamamı satın alarak restorasyon yapıp mülkünü belediyeye kazandırdı. Ayrıca ofis lojmanları arsasını belediye adına satın aldı, ilçe merkezini kaldırım ve aydınlatma çalışmaları ile tabiri caiz ise İstanbul’un Nişantaşı semtine çevirdi. Kaplıcada ve parklarda belediye işletmeciliği anlayışı ile gençlere iş imkanı sağladı…”



Bu saydığım maddeler halk tarafından bizzat yapılan yorumlar…



Söz AK Parti’nin, karar milletin…



Yolun açık olsun Sandıklı…

 

 

ÖMER ELÇİ