Her sene temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp önümüze getirilen, Ermeni soykırımı iddiası ekim sonunda yine ABD’de gündeme geldi. Alıştık artık bu senaryoya da, bu sene bir adım daha ileri gittiler. ABD Kongresi’nin alt meclisi Temsilciler Meclisi’nde, “Ermeni Soykırımı’nı resmi olarak tanıyan” yasa tasarısı kabul edildi. Tasarı 11’e karşı 405 oyla Temsilciler Meclisi’nden geçti. Tasarı yakın zamanda ABD Senatosu’nda oylamaya sunulacak. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun dediği gibi bu karar bizim için yok hükmündedir.

 

ABD bizim temiz tarihimize, geçmişimize dil uzatacağına önce kendi geçmişini temizlesin temizleyebiliyorsa. Kovboy filmleri ile ‘Kızıldereli Soykırımı’ nı üstünü örtmeye çalışıyorlar. Kızılderelileri barbar, insan eti yiyen yamyam, insanların kafa derisini yüzüp kazığa takan vahşiler gibi göstermeye çalışıyorlar. Gerçekte kim kime soykırım uygulamış bir bakalım isterseniz:

 

Amerikalılar, Kızılderililerle savaşırken, Kızılderilileri açlıktan öldürmek için, hayvanlarının hepsini öldürdüler ve onların çoğu bu yüzden açlıktan öldü. Çocuklar dahil her Kızılderili başı getirene 5 dolar verdiler. ABD yakın tarihinde resmî kurumlar, binalar Kızılderili başı ile doldu, insan başından tepeler oluştu. Yine de Kızılderililerle başa çıkamadılar. Anlaşma yoluna gideceklerini, çekileceklerini söyleyerek, iyi! niyet göstergesi olarak hediye! battaniye verdiler. Verilen battaniyelere bulaşıcı hastalık bulaştırılarak verildiğinden dolayı, 70 milyona yakın Kızılderili; genci, çocuğu, yaşlısı, hamile kadınları..  bulaşıcı hastalıktan acı çekerek öldü..  Kalan Kızılderilileri de Kanada'ya sürdüler ve sadece devlet olarak

 (sanırım 2010 da) özür dilediler o kadar.





 

Kafa derisi yüzmek de Kızılderililere ait değil. İnsanları kovboy filmleri ile kandırdılar yıllarca. ABD, bize ermeni soykırımı dediğinde onlara lütfen bu vahşeti hatırlatalım..

Gelelim medeni geçinen Avrupa ülkelerine:

 

 

                                                    MEDENİ! İNGİLTERE

 

Öldürdükleri Avustralya’lı yerlilerin kafataslarını asan medeni! Avrupalılar:

 



 

HİNDİSTAN SOYKIRIMI

1876 yılında, acımasız İngiliz politikaları sonucu başgösteren açlıkta, 12 ile 29 milyon Hintli öldü. Ölümlere aldırmayan İngiltere’nin Hindistan Valisi Lord Lytton, İngiltere’ye tahıl sevkiyatını artırarak sürdürdü. Afganistan savaşını finanse etmek için ise, açlık içindeki fakir halktan zorla vergi topladı.

 

 ABORJİN VE TASMANYA KATLİAMI

Aborjin’in sayısı 750 bin iken, 15 yıl süren İngiliz soykırımları sonunda bu sayı 31 bine düştü.  İngilizlerin tarihteki ilk soykırımı olan Aborjin katliamı 1804-1890 arasında yaklaşık 720 bin kişinin ölümüyle sonuçlanmıştır. Bu soykırım ilk modern soykırım olarak ta tarihte yerini aldı.                                        

 

Avustralya ana karasındaki ve Tasmanya adasındaki  çatışmalar yerleşimciler, askerler, memurlar, haydutlar ve Yerliler arasında geçmiştir. Yüzyıla yakın süren bu çatışmalarda yerliler tüfeklerle vurulmuş, kadınlara tecavüz edilmiş, işkence ve zehirli un verilerek öldürülmüş, çocuklar ise çalıştırılmak üzere kaçırılmıştır.

 

Bu insanlar üzerinde biyolojik savaş uygulanarak katliamlar yapılmıştır. Ayrıca,1910 ile 1970 arasında uygulanan İngiliz politikalarıyla yerli çocukların 3’te 1’i ailelerinden zorla alınmıştır. 1997 Avustralya İnsan Hakları Komisyonu tarafından yapılan soruşturma sonucunda Aborjin’lere karşı bir soykırım uygulandığı resmen açıklanmıştı.                                         



İngiliz katliamının temsili resmi





 

 

                               AKIL ALMAZ SEYDİBEŞİR USARE ESİR KAMPI

 

İngiltere I.Dünya Savaşı’nda Avustralya ve Yeni Zelanda’dan getirdiği askerleri ve Anzakları kullanarak Türklerle savaştı. Bu savaşta eline geçirdiği Türk askerlerini Seydibeşir esir kampına yolladı. Birinci Dünya Savaşı’nda İngilizlere 150 bin askerimiz esir düşmüş,  bu askerlerden bir kısmı da Mısır’ın İskenderiye şehri yakınlarında bulunan Seydibeşir Usare kampına hapsedilmiştir. Bu kampta 1918’ de Filistin cephesinde esir düşen 16’ncı tümenin 48 inci alayına bağlı Osmanlı askerleri vardı. Askerler, 12 haziran 1920 ye kadar iki yıl boyunca her türlü işkence, eziyet , ağır hakaret ve aşağılamaya maruz kaldılar. Savaş bitmişti ancak, kamptaki ağır koşullar nedeniyle ölenler dışında binlerce Osmanlı askerini teslim etmek İngiliz’in işine gelmiyordu. Çünkü olası yeni bir savaşta bu askerlerin yeniden karşılarına çıkabileceklerini düşünüyorlardı. Çözümü toplu katliam da bulan İngilizler, askerlerimizi mikrop kırma bahanesi ile süngü zoruyla dezenfekte havuzuna soktular. Ancak suya normalin çok üzerinde krizol maddesi katılmıştı. Mehmetçik ayağını soktuğunda havuza aşırı krizol maddesi nedeniyle yanıyordu. Bu nedenle girmek istemiyor ve hemen çıkmak isteyen askerlere İngiliz askerleri dipçik darbeleriyle havuzdan çıkmalarına izin vermiyordu. Her ne kadar gelen suya başlarını sokmak istemeyen mehmetçik bu kez İngilizler havaya ateş etmeye başlayınca askerlerimiz ölmemek için çömelerek başlarına suya soktular. Ancak başını sudan kaldıran artık göremiyordu! çünkü gözleri yanmıştı ve kör olmuşlardı. Dışarı çıkanların halini gören sıradakilerin direnişi de fayda etmedi ve 15 bin askerimiz kör oldu.

 

 Hintlere karşı yürüttükleri sistematik Amritsar katliamı, Bengal kıtlık katliamı, Kenya’da Mau Mau katliamı,II.Dünya Savaşı’nda Almanlara karşı Amerika ile birlikte yapılan Dresden katliamı, medeni! İngilizlerin uyguladığı soykırımdan sadece birkaçı.

 

 

MEDENİ! FRANSA:

 

 Sömürgecilik faaliyetleri kapsamında koloniler kurarak özellikle Afrika'daki sömürgelerinde büyük insan hakları ihlalleri yapan Fransa'nın tarihindeki katliamlar, uluslararası kamuoyunun vicdanını rahatsız etmeye devam ediyor.

 

Fransa, 1524'te başlattığı sömürgecilik faaliyetleriyle Afrika'nın batısında ve kuzeyinde 20'den fazla ülkede hakimiyet kurdu. Afrika'nın yüzde 35'i, 300 yıl boyunca Fransa'nın kontrolünde kaldı.

 

Senegal, Fildişi Sahili ve Benin gibi ülkeler o yıllarda Fransa'nın köle ticaret merkezleri olarak kullanıldı ve bölgedeki tüm kaynaklar sömürüldü.

 

 

 

 

Ve daha neler neler. Medeni! Almanlar da soykırım uygulamıştır. Kendilerine soykırım yapıldığı iddia edilen Ermeniler; 1.Dünya Savaşı ve işgal yıllarında, Doğu Anadolu’muzda ve daha sonra Azerbeycan Karabağ’da, Hocalı’da katliam uygulamıştır. Şu anda Çin’de;



 Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Myanmar’da dozunu artırarak soykırıma ne yazık ki devam ediyor. Yakın tarihte, Balkanlar’da önce Bulgarlar soydaşlarımıza, arkasından Sırplar, Boşnak kardeşlerimize karşı acımasızca, sırtlanlara taş çıkartarcasına soykırım uygulamışlardır. Medeni dünya ve Avrupa bu soykırımları sadece seyretmiştir en fazla da göstermelik olarak kınamıştır. Bizim arka bahçemiz temiz eyy ABD, Avrupa ve diğer soykırım yapan ülkeler, siz önce bir kendinize bakın.

 

 

Bunlar için söylenebilecek en güzel sözü Ziya Paşa söylemiş:

 

 

‘Onlar ki verir lâf ile dünyaya nizâmât bin türlü teseyyüp (kötülük)  bulunur hânelerinde”.

 

 

 

Lokman ÖZKUL

Eğitimci-Yazar

[email protected]


 

 

Faydalandığımız Kaynaklar:

1) Dr. İlhami Pektaş- http://www.ilhamipektas.com/ingilizlerin-dunyada-yaptigi-katliamlar/ (05.11.2019)

2) Tuğçenur Yılmaz – Anadolu Ajansı  Dünya Muhabiri -Fransa'nın tarihindeki kara lekeler unutulmuyor makalesi. (12.04.2019)