Afyonspor, Pazar günü saat 15.00'te Zafer Stadyumu’muzda, beyaz grubun iyi takımlarından olan Ankara Demirspor ile karşı karşıya geldi.

Afyonspor, Pazar günü saat 15.00'te Zafer Stadyumu’muzda, beyaz grubun iyi takımlarından olan Ankara Demirspor ile karşı karşıya geldi.

Tribünlerde yoğun bir taraftar grubu vardı, takımımızı da gayet coşkulu bir şekilde desteklediler.

Bu maç Afyonspor için çok önemliydi çünkü alttaki takımlarla makas iyice daralmıştı, maç öncesi puan farkı Zonguldak Kömürspor ile 6 puandı, bu puan farkını korumamız gerekiyordu aksi bir sonuçta puan farkı üçe kadar düşebilecekti. Son 3 hafta için o da çok büyük bir handikap oluşturacaktı.

Bereket ki öyle bir durum gerçekleşmedi. Maç öncesi yazımızda da ifade ettiğimiz gibi Afyonspor temkini elden bırakmadan, maçı kazanmaya yönelik olarak oynadı, savunma güvenliğini elden bırakmadan gerçekleştirdiğimiz ataklar neticesinde 3 gol çıkardık ve maçı 3-0 kazandık.

İlk yarıda stoper  Batuhan Çakır’ın, maçın sonlarına doğru da Bedirhan’ın asistlerinde Mustafa Erkasap'ın iki golüyle gayet güzel bir sonuç ortaya çıktı. Maç sonucunda tribünlerde ve sahada bir bayram havası vardı futbolcularımız, teknik heyet, yönetim, taraftarlar 3-0'lık bu galibiyeti coşkuyla kutladılar.

Bu sene onurlu ve zorlu bir mücadele veren genç oyuncularımızı tebrik ediyor alınlarından öpüyoruz.

Bu galibiyetle son üç haftaya girdik, önümüzdeki hafta küme düşmüş Bursaspor’la karşı karşıya geleceğiz, altımızda yer alan iki takım da birbiriyle karşılaşacak, Antalya Serikspor, Zonguldak Kömürspor’u evinde misafir edecek. Serikspor maçı aldığı takdirde 4. küme düşen takım Zonguldak Kömürspor olacak veyahut biz maçı aldığımız takdirde ligde kalmayı garantilemiş olacağız, şu kazanılan maçın bile yeterli olduğunu düşünüyorum çünkü Bursa dışında küme düşmüş olan Adıyamanspor ile de son hafta karşılaşacağız. Bu takımlar artık lige veda etmişken, maçlara asılacak bir durumlarının olduğunu düşünmüyorum yine de temkini elden bırakmamak gerekir.

Bursaspor ve Adıyamanspor dışında diğer küme düşen takım da Kırşehir FK oldu şimdi 4. takım bekleniyor, bunun en kuvvetli adayı da Zonguldak Kömürspor. Benim tahminim bu hafta sonu ki maçta eski teknik direktörlerimizden Cem Kavçak’ın başında bulunduğu Antalya Serikspor, Zonguldak Kömürspor'u mağlup eder, onlar da ligte kalmayı garantilemiş olur.  Açıkçası bizim istediğimiz tablo da bu daha ziyade. Zonguldak Kömürspor'lular, Afyonspor küme düşecek diye çok fazla yaygara ettiler diğer takımların bize karşı çok fazla böyle bir duruma girdiklerini görmedik açıkçası. Tabii takımların küme düşmesi bizi sevindirmez lakin önce kendimizi, takımımızı düşünmemiz gerekiyor sonuçta birileri düşecek birileri bir üst lige çıkacak birileri de şampiyon olacak, bunların son derece hakkaniyetli bir şekilde gerçekleşmesi temennimizdir.

Takımımız Afyonspor'a geri kalan üç maçta başarılar diliyor, teknik direktör Hasan Erken Şimşir’i, ekibini ve futbolcularımızı kutlayarak yazıma son veriyorum. Esen kalın..

Lokman ÖZKUL

 Spor Yazarı ve Yorumcu

lokı[email protected]