Afium-Özdilek-Park Afyon ve Zaferin 100.Yılı

Zaferin 100.yılına girilirken hem şehirdeki insanlarda zafer bilincinin ve farkındalığının oluşmasında hem de şehir dışından gelen insanların Afyonkarahisar’daki 100.yıl etkinliklerinin yapılacağı ile ilgili bilgi sahibi olacak çok önemli 3 yer var; Afium, Özdilek ve Pak Afyon alışveriş merkezleri.
Zafer bilinci ve farkındalığı halk düzeyine indirilebilirse zafer yılı muhteşem olacak..

Tanıtımın Merkezleri
Şehirlerarası ulaşımın en önemli noktalarından biri burası. İster Ankara-Konya tarafından ister İstanbul tarafından isterse İzmir-Antalya çevresinden olsun bir geçiş noktası bir şehirde yaşıyoruz. Bu noktada en önemli yer de Afium-Özdilek AVM bölgesi….

Buraya aylara göre değişse de bir yıl boyunca kaç yüz bin kişinin geçtiğini ben bilmem, kaç bin aracın geçtiğini de bilmem. Ama herkes bu yoğunluğun farkında…

Burası bir mola, bir dinlenme noktası… Yani doğal bir tanıtım ve reklam merkezi aslında…

100.Yıl Tanıtım Ofisi
Bu noktalara Zaferin 100.yılı ilgili tanıtıcı billboard, afiş vb. çalışmalar şimdiden yerleştirilmelidir. Hatta yaz aylarına doğru burada 100.yıl tanıtım ofisi açılabilir. Bu tanıtım ofisinde görevli kişiler 100.yıl tanıtım ve davet broşürünü insanlara dağıtmalı, araçlara vermeli… Hatta bu bölgedeki her ekonomik işletmenin içine, camına 100.yıl bayrakları, tanıtım görselleri yerleştirilmeli.
Buraya gelen insanlar ağustos ayının sonunda yoğunlaşacak 100.yıl etkinliklerine davet edilmelidir. O bilinç bu kişilere verilmelidir.

100.Yıl Etkinlik Bölgesi
Afium-Özdilek AVM Bölgesi aynı zamanda özellikle yaz mevsiminde farklı 100.yıl etkinliklerinin yapıldığı yerler olabilir. Buralarda zaten geçmişte sanatsal, kültürel ve tarihi birçok etkinliğin yapıldığına şahit olduk. Bu etkinliklerle de şehirden geçen insanlara zafer ruhu verilmeli. Bu da şehir için bir tanıtımdır. Buradaki kişiler belki tatil dönüşlerinde Kocatepe için, Zafertepe için, şehir merkezi için bir plan yapacaktır. Ya da belki o zaman değil ama ileride bir gün planları arasına şehrin tarihi yerlerini alabilir.

PARK AFYON’da 100.Yıl
2022 yılında Park Afyon’da 100.yılla ilgili kalıcı olarak önünde duracak olan görseller yerleştirilebilir. Bir önceki yazılarımda Sivas örneğini vermiştim. Burası özellikle şehir halkının geldiği yerlerden biri olarak içinde birçok 100.yıl zafer etkinliğine ev sahipliğini yapacağına inanıyorum. Bir sergi, bir müzik ziyafeti, bir yarışma, bir imza günü, bir tiyatro Park Afyon’da yapılacaktır. Özellikle şehir halkına 100.yıl bilincini, farkındalığını ve duyarlılığını oluşturmada Park Afyon’un rolü çok büyük olacaktır. Park Afyon içinde dev bir 100.yıl ambleminin dahi asılması farkındalık oluşturacaktır.

Genel olarak bu alışveriş merkezleri insanların en çok gittiği yerlerdir. Bu merkezler zafer yılı etkinliklerinin yerelden çıkıp ulusala yayılmasında önemli rol oynayacaktır. Yeter ki buralarda doğru zamanda doğru planlama ile doğru etkinlikler yapılabilsin.

Zafer her yerde.