Kurban Bayramı arefesindeyiz. Herkesin Kurban Bayramı şimdiden mübarek olsun. Bayramda kurbanlıklar Allah için kurban edilecek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak ve evde akraba eş dost, komşularla birlikte bir kısmı tüketilecek.

En iyi et pişirme teknikleri yayınlanacak kavurmalar farklı şekillerde pişirilerek ikram edilecek. Demem o ki ette lezzet çok önemli. İşte lezzetin konuşturulduğu yerlerden biri de Erkmen Asmalı Bahçe. Özellikle ciğeri on numara. Pideli bir şekilde tabakta servis ediliyor, ciğerin yanında söğüş domates, soğan ve acı küçük biberi ile birlikte. Siz zevkinize göre baharat kullanabiliyorsunuz ayrıca. Ben kimyon ve pul biberi tercih ediyorum daha lezzetli hale getiriyor. Tekli porsiyonu bile sizi doyurabiliyor açlığınız fazla ise 1,5 porsiyon tercih edebilirsiniz. Mekanda köftede var ama köfte konusunda biraz daha geliştirilmesi gerekiyor. Saç kavurma da burada tercih edebileceğiniz diğer seçenek.

Düğünlere toplu olarak ciğer siparişi de verilebiliyor Asmalı Konak’ta. Mekanın bahçesinde asma olduğu için bu ismi almış. Ayrıca kiraz ağaçları da var. Jest yaptılar ikram ettiler kirazı da, biz de sezonun ilk kirazını Asmalı Bahçe’de yemiş olduk. Bir hafta on güne kadar kirazlar da olgun seviyeye gelir. Erkmen beldemiz aynı zamanda kiraz beldesi. Buranın kirazı da çok güzel oluyor.

Özellikle Napolyon tarzı en iyisi diyebilirim. Asmalı Konak’a dönersek, burayı özellikle ciğer severlerin tercih etmesini tavsiye ederim. Seçiminizden memnuniyetsizlik olması mümkün değil. İlgi alaka yerinde, küçük bir mekan, kapalı alanı da var, havanın güzel olduğu zamanlar asmalı bahçe tercihi daha yerinde olur. Temizlik hijyen kısmı çok iyi. Yemekten sonra çay da ikram ediyorlar. Daha sonra Kadir usta ve genç Emre tarafından güler yüzle uğurlanıyorsunuz. Buradan ayrıca el yapımı fıstık ezmesi de alabilirsiniz. 

Asmalı Bahçe nerede?

Asmalı Bahçe, Erkmen beldemizin merkezine doğru çıkarken düğün salonunun çapraz alt kısmında. Erkmen’de Afyonkarahisar Merkez’e çok yakın bir belde yaklaşık 5 km. 

Rezervasyon için telefon: 05427468202