Teknolojinin olumlu olanının her zaman yanındayız, destekçisiyiz.  Einstein atomun parçalanabilir olduğunu ispat ettikten sonra, bu dünya için çok önemli bir adımdı. Atomun bu özelliği ile  çok önemli ve faydalı işler yapılabildiği gibi, bir kısım insanlar da atomun bu özelliğinden atom bombası yaptılar ve savaşlarda kullandılar, yüzbinlerce insanı katlettiler. Biyolojik etkileri hala devam ediyor. Bir buluşu iyiye kullanırsan olumludur, kötüye kullanırsan olumsuzdur. İletişim teknolojilerinde yüksek hızda veri aktarımına olanak tanıyan teknoloji önce 3G ile devreye girdi. Ardından 4G, 4,5G şimdi de yeni yeni kullanılmaya başlayan 5G (5th Generation). Bu teknoloji, 4G ye oranla 1000 kat daha fazla yüksek hızda veri aktarımı sağlamanın yanı sıra yüksek kapasiteli, gecikme süresi kısa, düşük maliyetli mobil iletişim hizmeti sunmayı amaçlıyor. Buraya kadar anlaşılabiliyor ve insana cazip geliyor. Peki bu  veri transferi yaparken, 1000 kat daha fazla hızla seyrederken, insanların ve diğer canlıların sağlıkları, hayatları ne olacak?

 

5G’ye geçildiği takdirde, uzmanların ve stratejistlerin de belirttiği gibi dünyada toplu ölümler gerçekleşecektir, tıpkı 2015’te Kazakistan’da bozkırlarda yapılan 5G denemesi sonucunda  60 binin üzerindeki Sayga antilobunun öldüğü sırlı! ölümler gibi. Yine Hollanda'da yapılan 5G testlerinde yüzlerce kuş telef oldu. Elbette ki insanlara da olumsuz etkileri olacak. Bu şekilde de dünya nüfusu giderek düşürülmeye çalışılacaktır. 5G ileri bir teknolojidir, dijital dünyanın anahtarıdır lakin öldürücü bir teknolojidir. Dünya, üst akıl! ve ekibi tarafından, koronavirüs sonrası dijital dünya düzenine hazırlanıyor. Bu dijital düzenin ana versiyonu da 7G teknolojisidir. 5G bu kadar zararlıyken, 7G nin sonuçlarını var siz düşünün. Şu anda 5G gündemde olduğu için biz yine bu konu üzerine yoğunlaşalım:





 

2019 yılında 5G sunumu için seçilen şehir hangisiydi biliyor musunuz? Koronavirüsün (covid-19) çıktığı şehir: Wuhan.

 

Wuhan, 18-27 Ekim 2019 tarihleri arasında Military World Games’e  (Askeri Dünya Oyunları) ev sahipliği yaptı. Ve etkinlik için 5G’yi ilk kez kullandı. Aralık 2019 da da koronavirüs aynı şehirde çıktı. Ne tesadüf değil mi?

 

Uzmanlar ve stratejistler, koronavirüs ile 5G arasında bağ olduğunu iddia ediyorlar. Bu yaşananlardan sonra uzak bir ihtimal olduğu söylenemez. İngiltere’de koronadan sonra 5G baz istasyonları bazı noktalarda yakılmaya başladı haberlerini medyada görüyoruz. İsviçre, 5G ye geçişi insan sağlığına verdiği zararlardan ötürü durdurdu. Pazar günü itibariyle neredeyse tüm Asya ülkeleri 5G’lerini kapattı ve iletişim kurmak için sadece 3G ve 4G sistemlerini bıraktı.





 

Dünya genelinde, 5G istasyonlarının en çok bulunduğu yerler arasında birinci sırada Avrupa, daha sonra Çin ve ABD geliyor. Avrupa’da ise en çok 5G istasyonun bulunduğu ülke İtalya, ondan sonra da İspanya. Yaşanılan olaylara bir de bu açıdan bakabiliriz.

 

5G, bir telefonun tek başına bir baz istasyonu kadar radyasyon yaymasına neden olacak olan teknolojidir. 4G teknolojisinde baz istasyonları arası 70 km’ye kadar olabiliyordu. 5G teknolijisinde, dünyada örneklerini gördüğümüz gibi, her 300 metrede bir baz istasyonu kurulması gerekiyor. Çin’de apartman tepesinden iş yerinin  içine kadar giren baz istasyonlarını görüyoruz. Bu baz istasyonlarının yaydığı radyasyonu düşünelim. 5G’nin oksijeni parçalayarak, akciğerlere nüfuz ettiği de konunun uzmanları tarafından iddia ediliyor.

 

5G’nin yaydığı radyasyon miktarının ölçülmesi için ortak bildiri yayınlayan Uluslararası EMF (Elektro Manyetik Alan) Bilim İnsanları Kurulu’nda görevli 240’ı aşkın araştırmacı, 5G ile birlikte insan ve hayvan sağlığının tehlikeye gireceğini söylüyor.

 

 

 

Ülkemiz bu konuda temkinli, ticari olarak hiçbir şehrimizde 5G teknolojisi devreye girmedi. Yetkililer, bu konuyu insan sağlığı anlamında etraflıca değerlendirip, insan hayatının kutsallığı ve sağlığa verilen önem konusunda (bu konuda dünyaya da örnek bir ülkeyiz) en doğru kararı vereceklerdir. Bu konuya samimiyetle inanıyorum.

 

İnsan hayatı ve sağlığı, bütün maddi değerlerin ve teknolojilerin üstündedir..

 

 

 

Lokman ÖZKUL

 

Eğitimci-Yazar

 

[email protected]