Afyonspor tarihinin en sahipsiz dönemlerinden birini yaşıyor. Şeklen bir yönetim var gibi gözükse de normalde yönetim yok. Sadece Ömer Faruk Topçu beyi görebiliyoruz maçlarda.3 Şubat itibariyle olağanüstü kongre toplanamadı bu da sahipsiz olduğunun bir göstergesi. 10 Şubat'ta sayıya bakılmaksızın olağanüstü kongre toplanacak ve umut ederiz ki umut vaat edecek bir yönetim Afyonspor'u tekrar almış olur.

Afyonspor o kadar sahipsiz ki otelden spor kompleksine onları götürecek bir araç dahi yok. Aracın mazotu yok bahanesine sığınılıyor. Aracın ücreti ödenmezse mazotu da olmaz şoförü de olmaz hatta aracın kendisi de olmaz. 1461 Trabzon FK maçında, statta zorunlu bulunması gereken özel güvenlik görevlileri dahil bulunamadı. Özel güvenlik görevlileri özel firmadan geliyor, firmanın ücreti ödenmezse, onlar da haliyle güvenlik görevlisi göndermezler. Bundan dolayı kulübe ceza verecek TFF. Çünkü bu kulübün bir görevi.

Başkan Erkan Çelik, Afyonspor'un en kötü hatırlanacak başkanlarından biri oldu. Keşke hiç bu işe girişmemiş olsaydı. En azından şehirde ortak bir konsensüsle bir yönetim oluşturulabilirdi. Erkan Bey üstelik takıma kendi firmasının ismini de verdi. İki yıldır firmasının reklamını yapıyor, bunun karşılığında isim hakkı olarak Afyonspor'a ne verdi taraftarlar olarak öğrenmek isteriz.

10 Şubat'taki kongre ile birlikte Hes İlaç isminin artık Afyonspor takımımızdan silinmesini istiyoruz taraftarların beklentisi de bu şekilde. Çok güçlü bir yönetim, takımın hak ettiği isim reklam parasını verir o şekilde Afyonspor isminin önüne yazılabilir.

Erkan Bey en az 10-15 milyona firmanızın bu reklamını yaptıramazdınız. Hes ilaç Kimya'yı ne kadar insan tanıyordu şu anda Türkiye'nin çoğunluğu Afyonspor nedeniyle biliyor. İyi bir başkan olamadınız, sözlerinizi hep ertelediniz, bugün yarın öbür gün derken o gün hiç gelmedi. Takım sıkıştığında yüzüstü bırakıp gittiniz. Şimdi ortalıkta görünmüyorsunuz, lütfedip olağanüstü kongreye dahi gelmediniz. Madem bu işi yapamayacaktınız neden talip oldunuz. Madem maddi güç yoktu neden 20'den fazla oyuncu transfer edildi. Transfer edilen bazı futbolculara TFF İkinci Lig'in üzerinde paralar verilerek veya onlarla o şekilde sözleşme yapılarak taahhütlerde bulunuldu. Para yoksa en azından kendi çocuklarımızla oynar, onlara abilik yapacak 5-6 oyuncu alır ve o şekilde maddi yönden bu kadar da krize girmezdik. Şampiyonluk parolasıyla lige başladınız şimdi ligde kalabilir miyiz diye kara kara düşünüyoruz. Şu an için durum hiç umut vadetmiyor. Onurlu gençlerimizi tebrik ediyorum, onlar ellerinden geleni yapıyorlar. Takımın bel kemiği kaptan kaleci Boran Güngör, Sayın Valimizin girişimleri neticesinde takımda tutuldu. O da gitmiş olsaydı yolun sonu tamamen karanlıktı. Yine de sezon sonu için çok umutlu değiliz.

Onun için transfer sezonu kapanmadan, önümüzdeki sezonu da düşünerek, özellikle takıma sahip çıkan tek yönetici Ömer Faruk Topçu beyden rica ediyoruz. Ömer Bey inisiyatif kullanın ve bu takıma transfer yasağı geleceğinden dolayı da, en az takıma güç katacak bir orta saha bir kanat ve bir santrafor almak çok elzem. Bu seneyi kaybedebileceğimiz gibi önümüzdeki sezonu da kaybederiz onun için 9 Şubat olmadan takıma acilen takviye gerekiyor,şu şartlarda kim gelir onu da bilemiyorum.

10 Şubattaki olağanüstü kongrenin 2. ayağında eğer kulübe yeni bir yönetim talip olmazsa, Afyonkarahisarlı iş adamlarından, özellikle takıma destek konusunda hep geri duran büyük termal otelcilerden oluşabilecek bir yönetim Sayın Valimizin de öncülük etmesi ve teşviki ile oluşturulabilir, oluşturulması da gerekiyor belki bu şekilde Afyonkarahisar'da iş yapan ve buradan milyonları kazanan iş adamları bir şekilde Afyonspor'a destek olabilirler.

1461 Trabzon FK maçına gelecek olursak, bu maçta sonuç gayet normal. Çünkü iki takım arasında çok büyük güç farkı var bir tarafta Batuhan Körler, İlhan Depeler, Hurşit Taşçılar, bizim eski stoperlerimiz Fatih ve Taha ve diğer üst düzey oyuncular, bizde de kendileri ile gurur duyduğumuz gençlerimiz, gemiyi terk etmeyen kaptan kaleci Boran, çok beğendiğim stoper Batuhan, orta sahada elinden geleni yapmaya çalışan Samet ve diğer oyuncularımız. Hepsini tek tek alınlarından öpüyor ve verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Ne olursa olsun siz başımızın tacısınız, bu onurlu mücadeleyi vererek bu takım için elinizden geleni yapıyorsunuz.

Turan Saltık hocayı ve ekibini de ayrıca tebrik ediyorum, zor zamanda takımlarını yalnız bırakmayan taraftarları da ayrıca tebrik ediyorum.

İnşallah hafta sonu Afyonspor için iyi bir yönetim oluşur. Şunu da ayrıca hatırlatmak isterim Afyonsporla özdeşleşmiş Afjet markasının da artık takımın önüne reklam isim bedeliyle konulması gerektiğini düşünüyorum. Hes İlaç Kimya'dan da bir an önce kurtulalım artık.

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu