Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Afyonkarahisar’da E-Tipi Kapalı Ceza Evi’nin önünde basın toplantısı düzenledi.

Afyonkarahisar’da çeşitli ziyaretleri gerçekleştirmek için gelen Mustafa Sarıgül cezaevi önünde basın açıklama gerçekleştirdi.
 

Anneler için Affet Türkiye’m, Babalar için Affet Türkiye’m
Düzenlediği basın toplantısında Sarıgül Affet Türkiye diyerek vatandaşlara seslendi. Sarıgül konuşmasının devamında: “Değerli basın mensupları 9 Nisan tarihinde bir af çağrısında bulundum. 9 Nisan’dan sonra bugüne kadar 36 ilimizi gezdim. 36 ilimizdeki cezaevlerinin önünden af çağrısında bulundum. Türkiye’miz son 4 yılda pandemi koşulları münasebetiyle ekonomik şartlar ağırlaştı. Sosyal şartlar ağırlaştı. Toplumsal patlamalara sebebiyet verildi. Bu nedenle de birçok kader mahkumu ellerinde olmadan farklı nedenlerle cezaevlerine girdiler. 275.000 kapasiteli cezaevlerimizde 300.000’in üzerinde tutuklu ve mahkumun olduğunu biliyoruz. Cezaevi koşullarının hijyenik noktadan birazcık uzaklaştığı gelen bilgiler arasında. 50 kişilik koğuşlarda çok daha fazla yurttaşımızın kaldığı bilgisi bize ulaşmış vaziyette. Özellikle af çağrısını yaptıktan sonra 90.000 mahkumumuz süreleri uzatıldı. Onlar tekrar cezaevine dönmediler. Yıldan beri dışarıda bulunan yarı açık cezaevlerindeki mahkumlarımız hiçbir suça bulaşmadılar. Üzerini kurdular güçlerini kurdular. Bakanlar Kurulu bu çağrımıza cevap verdi ve süreleri uzatıldı. Şu anda içerde bulunan 250.000’e yakın kader mahkumu arkadaşımız için “Affet Türkiye’m” diyoruz. Anneler için affet Türkiye’m, babalar için affet Türkiye’m, çocuklar için affet Türkiye’m. Bizim devletimiz şefkatli devlettir.” dedi.

Basın açıklamasının ardından halk ile kucaklaşan Sarıgül, herkes ile selamlaşarak sohbet etti.