Afyonkarahisar’da bu yıl kapılarını ikinci kez açarak dünya doğal taş sektörünü bir araya getiren 2. Uluslararası Blok Mermer Fuarı, iş dünyasının yoğun katılımıyla devam ediyor. Fuar kapsamında MÜSİAD Afyonkarahisar heyeti, stant açan üye firmaları ziyaret ederek sektörün nabzını tuttu.
Türkiye’nin mermer üssü Afyonkarahisar’da düzenlenen küresel organizasyon, yeni ticari bağlantılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Açılış töreninin ardından mülki ve idari protokolün ziyaret ettiği fuar alanında, bu kez de kentin ekonomik dinamiklerini şekillendiren iş insanları sahaya indi. MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ercan İşlek ve ARTUK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte fuarda yer alan MÜSİAD üyesi firmaların stantlarını tek tek ziyaret etti.

MÜSİAD Heyetinden Üye Firmalara Hayırlı Kazanç Temennisi
Fuar alanında yürütülen saha ziyaretlerinde, MÜSİAD çatısı altında faaliyet gösteren mermer ve doğal taş üreticileriyle bir araya gelindi. Şirketlerin üretim kapasiteleri, yeni harman dönemi hedefleri ve fuar süresince gerçekleştirdikleri B2B (ikili iş görüşmeleri) temasları hakkında detaylı bilgiler alan heyet, üyelere hayırlı, bereketli ve bol ihracatlı kazançlar diledi.

Şube Başkanı Ercan İşlek: "Dünya Pazarlarına Açılan Stratejik Bir Kapı"
Ziyaret programı esnasında doğal taş sektörünün geleceğine dair önemli değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ercan İşlek, Uluslararası Blok Mermer Fuarı'nın kentin potansiyelini dünyaya kanıtladığını vurguladı. İşlek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Blok Mermer Fuarı, şehrimizin ekonomik gelişimine katkı sağlayan önemli organizasyonlardan biridir. Fuar sayesinde üreticilerimiz yeni pazarlara ulaşma fırsatı bulurken, sektörümüzün uluslararası rekabet gücü de artmaktadır"
Yeni İhracat Bağlantıları ve İş Birlikleri Kuruluyor
Üretici ile küresel alıcıyı doğrudan buluşturan fuarın, Afyonkarahisar'ın ihracat hacmini ciddi oranda artırması bekleniyor. MÜSİAD heyetinin gerçekleştirdiği görüşmelerde de ana gündem maddeleri yeni pazar fırsatları, lojistik süreçler ve katma değerli üretim oldu. Fuarda stant açan katılımcı firmalar ise yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisinden son derece memnun olduklarını belirterek, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.






Next




