Afyon Devlet Hastanesine yapılan büyük operasyonda usulsüz rapor ve reçete düzenleyerek yeşil reçeteli ilaçları sattıkları iddia edilen şahıslardan 19’u tutuklanırken, 2’si doktor olmak üzere 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonun Detayları ve İddialar

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi çalışanlarına yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl başlatılan ve tefecilik ile uyuşturucu suçlarını kapsayan operasyonun ikinci dalgasında, aralarında doktorların ve tıbbi sekreterlerin de bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Yeşil Reçeteli İlaçları Para Karşılığında Sattılar

Şüphelilerin, "Kamu kurum ve kuruluşlarının zarara uğratılması suretiyle dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, uyuşturucu madde ticareti yapmak, kullanmak, görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığı öğrenildi. İddialara göre, aralarında 2 doktorun da bulunduğu şebeke üyeleri, uyuşturucu maddelere alternatif olarak kullanılan yeşil reçeteye tabi ilaçları, para karşılığında usulsüz sağlık raporu ve reçete düzenleyerek piyasaya sürdü.

100 Polis ve Narkotik Köpekleri Katıldı

Operasyon kapsamında çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Yaklaşık 100 polisin katıldığı operasyonda, eğitimli narkotik köpekleri de kullanıldı. Yapılan aramalarda; 120 gram uyuşturucu madde, 155 adet uyuşturucu hap, tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Afyon’da kontrolden çıkan tır şarampole yuvarlandı
Afyon’da kontrolden çıkan tır şarampole yuvarlandı
İçeriği Görüntüle

19 Tutuklama, 2 Doktora Adli Kontrol

Emniyetteki sorgularının ardından 23 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 19'u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, aralarında 2 doktorun da bulunduğu 4 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Olayla ilgili soruşturmanın derinleştirilerek devam ettiği bildirildi.