Dün Afyonkarahisar İzmir Karayolu Düzağaç Beldesi kavşağında meydana gelen feci kazada iki yaşlı karı koca hayatını kaybetti.
Kazaya, kırmızı ışık ihlali yapan ve kırmızı ışıkta neredeyse 90 km hızla geçmeye çalışan tır sürücüsü neden oldu.
KAZANIN GÖRÜNTÜLER @afyonhabercom SOSYAL MEDYA SAYFALARIMIZDA.
Kırmızı ışıkta 90 km hız!..
Kazanın meydana geldiği güvenlik kamerası görüntülerinde, elektrikli bisikleti kullanan 76 yaşındaki adamın, yeşil ışığı beklediği, yeşil ışık yandıktan sonra harekete geçtiği, ancak, Uşak yönünden gelen tırın 90 km'lik hızla kırmızı ışık ihlali yaparak bisiklete çarptığı görülüyor.

Burada EDS yok mu?
Bu cadde üzerinde EDS ile hız ve ışık ihlallerinin denetlendiğini belirten kasaba halkı" EDS çalışmıyor, Bunu da bilenler çok süratli bir şekilde kasaba içinden geçiyor, koskoca tırlar, otobüsler bile bazen kırmızı ışıkta hızla geçiyor. EDS neden çalışmıyor. Tır şöförü neredeyse hiç frene basmadan kımızı ışıkta geçiyor ve yeşil ışığı bekleyen bisiklete çarpıyor, yazık günah değil mi?" diyor.

EDS çalışıyor mu?
Düzağaç mevkiindeki ana yolda ve kavşakta bulunan hız ve ışık ihlali EDS sisteminin uzun süredir işlev dışı olup olmadığına dair iddialar üzerine yetkililerden açıklama bekleniyor.
Bu arada, dünkü kazada hayatını kaybeden 76 yaşındaki karı kocanın bugün öğleden sonra Düzağaç Kasabasında toprağa verileceği öğrenildi.
Kırmızı ışık ihlali yaparak iki kişinin ölümüne neden olan tır sürücüsüyle ilgili soruşturma devam ediyor.
KAZANIN GÖRÜNTÜLER @afyonhabercom SOSYAL MEDYA SAYFALARIMIZDA.
Next





