Afyon’daki katliamın perde arkası: Köylüsü anlattı! “Alacak verecek kavgası sonrası pusu kuruldu”

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde 8 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırılarla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Cinayet şüphelisi Arif Sefa Ö.’nün köylüsü Ali İhsan Adatepe, saldırıların arkasında biçerdöver işi yapan kişilerle yaşandığı öne sürülen bir alacak verecek anlaşmazlığının bulunduğunu iddia etti. Adatepe, zanlının daha sonra kaçış güzergâhında araç değiştirmek amacıyla karşılaştığı kişilere ve öğretmenlere ateş ettiğini öne sürdü.

Afyon’daki katliamın nedeni belli oldu mu?

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Yukarıtandır, Ayazini ve Kıyır köylerinde peş peşe meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili soruşturma sürüyor.

Pompalı tüfek kullanılan saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi ise ağır yaralanmıştı.

Saldırıların faili olduğu belirlenen Arif Sefa Ö. yakalanarak gözaltına alınırken, olayların neden gerçekleştirildiği soruşturmanın en önemli başlıklarından biri oldu.

Şüphelinin köylüsü Ali İhsan Adatepe ise saldırıların başlangıcına ilişkin çevreden duyduğu bilgileri anlattı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığından son dakika açıklama
Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığından son dakika açıklama
İçeriği Görüntüle

“Alacak verecek meselesi varmış”

Adatepe, olayın biçerdöver işi yapan kişilerle yaşanan bir alacak verecek anlaşmazlığı sonrasında başladığını iddia etti.

Adatepe, şüphelinin daha önce bazı kişiler tarafından darbedildiğini ve daha sonra telefonla görüşerek buluşma teklif ettiğini öne sürdü.

Köylünün iddiasına göre şüpheli, kendisini daha önce darbeden kişilere “gelin vereyim, anlaşalım” şeklinde bir çağrıda bulundu. Buluşmanın ardından ise bölgede silahlı saldırı gerçekleşti.

Adatepe, olayın bu bölümünü anlatırken, şüphelinin karşı tarafı pusu kurarak vurduğu iddiasını dile getirdi.

Ancak bu anlatımların şu aşamada tanık veya soruşturma makamlarınca doğrulanmış resmi bilgiler olmadığı belirtildi.

“Arabayı vermeyenleri vurmuş”

Ali İhsan Adatepe, ilk saldırının ardından Arif Sefa Ö.’nün kaçış güzergâhında araç değiştirmeye çalıştığını ve bazı kişilerin araçlarını vermemesi üzerine ateş edildiğini iddia etti.

Adatepe, şüphelinin Kıyır tarafına doğru ilerlediğini ve burada karşılaştığı iki kişinin otomobillerini almak istediğini öne sürerek, araçlarını vermemeleri üzerine bu kişilerin de vurulduğunu söyledi.

Adatepe ayrıca şüphelinin daha sonra farklı güzergâhlardan ilerleyerek Gazlıgöl tarafına geçtiğini ve burada kadın öğretmenlerle karşılaştığını iddia etti.

Öğretmenlerin saldırıya uğramasıyla ilgili iddia

Adatepe’nin anlatımına göre şüpheli, yolda karşılaştığı kadın öğretmenlerden araçtan inmelerini istedi.

Öğretmenlerden birinin araçtan indiği, diğerinin ise inmediği yönündeki iddiayı aktaran Adatepe, şüphelinin aracı ele geçirmek amacıyla ateş ettiğini öne sürdü.

Söz konusu iddiaların, soruşturma kapsamında yapılacak incelemeler ve delillerle doğrulanıp doğrulanmayacağı henüz bilinmiyor.

Soruşturmanın en önemli sorusu: Neden saldırdı?

Afyonkarahisar’ı yasa boğan saldırıda 8 kişinin yaşamını yitirmesi ve bir kişinin ağır yaralanması sonrasında soruşturma çok yönlü şekilde devam ediyor.

Şüphelinin kimlerle husumet yaşadığı, ilk saldırının nasıl başladığı, hayatını kaybeden kişilerle arasında herhangi bir bağlantı bulunup bulunmadığı ve saldırıların hangi motivasyonla gerçekleştirildiği araştırılıyor.

Köylüsü Ali İhsan Adatepe’nin ortaya attığı “alacak verecek anlaşmazlığı ve pusu” iddiasının soruşturma dosyasındaki delillerle örtüşüp örtüşmediği ise yapılacak incelemelerin ardından netleşecek.

Öte yandan güvenlik güçlerinin şüphelinin saldırılar sırasında kullandığı silahlar, araçlar, kaçış güzergâhı ve olay yerlerindeki deliller üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Afyonkarahisar’da 8 kişinin hayatını kaybettiği katliamla ilgili soruşturma devam ederken, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması bekleniyor.

Afyonkarahisar’dan son dakika gelişmeleri ve güncel haberler için Afyonhaber’i takip edin.