İlçe ziyaretlerinde üyelerden aday olması yönünde talep geldiğini belirten Erhan; birlik ve beraberlik, gençlerin ve kadınların teşkilatta daha fazla yer alması ve partinin Afyonkarahisar’daki siyasi gücünün artırılması mesajlarını verdi.

Hakan Şeref Olgun: "birlikte başardınız, bırakın şovu"
Hakan Şeref Olgun: "birlikte başardınız, bırakın şovu"
İçeriği Görüntüle

YENİ Parti Afyonkarahisar teşkilatında yaklaşan il başkanlığı seçimi öncesinde ilk adaylık açıklamalarından biri Faruk Duha Erhan’dan geldi. Daha önce CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevinde bulunan Erhan, YENİ Parti çatısı altında bu kez il başkanlığına aday olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Erhan, adaylık açıklamasında parti teşkilatındaki birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi, üyelerin yönetim süreçlerine katılımının artırılması, kadın ve gençlerin daha fazla ön plana çıkarılması ve YENİ Parti’nin Afyonkarahisar’daki çalışmalarının genişletilmesini öncelikleri arasında sıraladı.

İlçe ziyaretlerinin ardından adaylık kararı

Konuşmasının başında basın mensuplarına ve YENİ Parti üyelerine seslenen Faruk Duha Erhan, son haftalarda Afyonkarahisar genelindeki ilçe teşkilatlarını ziyaret ettiğini söyledi.

İlçe başkanları ve parti üyeleriyle görüşmeler gerçekleştirdiğini belirten Erhan, bu ziyaretlerde kendisine en fazla yöneltilen sorunun il başkanlığına aday olup olmayacağı olduğunu ifade etti.

Erhan, üyelerin adaylığı konusunda kendisine destek verdiğini belirterek, bu talep üzerine il başkanlığı yarışına katılma kararı aldığını açıkladı.

Erhan, “Madem örgütte böyle bir talep var, o zaman ben de sizlerin huzurunda önümüzdeki günlerde yapılacak il başkanlığı seçiminde il başkanı adaylığımı açıklıyorum” ifadelerini kullandı.

Gençler ve kadınlar için dikkat çeken mesaj

Faruk Duha Erhan’ın açıklamasında öne çıkan başlıklardan biri de yeni dönemde oluşturmayı planladığı çalışma kadrosu oldu.

Adaylık açıklamasından önce parti üyelerine özel bir bilgilendirme yapmadığını söyleyen Erhan, basın toplantısına gençlerin ve kadınların da ön planda olduğu çalışma arkadaşlarıyla çıktığını ifade etti.

Erhan, YENİ Parti Afyonkarahisar teşkilatında daha kapsayıcı bir yönetim anlayışı oluşturmayı hedeflediğini belirterek, “Ben YENİ Parti’nin her bir üyesini kucaklamak ve bu örgütü birlikte yönetmek için adayım” dedi.

“Birlik ve beraberliğin sağlanmasına adayım”

Adaylık sürecindeki temel önceliklerinden birinin teşkilat içerisinde birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Erhan, parti üyeleri arasında ayrım yapmadan hareket edeceğini söyledi.

Erhan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ben bu örgütte daha önce de yaptığım gibi tekrar birlik beraberliğin sağlanmasına adayım. Ben YENİ Parti’nin her bir üyesini kucaklamak ve bu örgütü birlikte yönetmek için adayım. Bu örgütün tekrar başarılar yaşamasına adayım. Bir sonraki seçimde iktidar olacak partimizi Afyonkarahisar’da da yeniden birinci parti yapmak için adayım.”

Önceki il başkanlığı dönemini hatırlattı

Faruk Duha Erhan, konuşmasında daha önce yürüttüğü CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı dönemine de değindi.

Görev yaptığı dönemde ilçe teşkilatları arasında ayrım gözetmeden çalıştığını belirten Erhan, seçim kaybetmesinin ardından da herhangi bir parti içi tartışmanın tarafı olmadığını ifade etti.

Erhan, “Beni destekleyen, desteklemeyen kimseyi ayırmadan, her bir ilçe ziyareti programı yaptığımda 18 ilçenin tamamına giderek ve bu örgütü her zaman bir arada tutarak hareket ettim. Kaybettiğim seçim sonrasında ise hiçbir kavganın içinde olmadım, hiçbir üyemize küsmedim, kırılmadım. Ne zaman nerede olmam gerekiyorsa orada bulundum” diye konuştu.

2024 yerel seçim sonuçlarına vurgu yaptı

Erhan’ın açıklamasının önemli bölümlerinden birini de önceki görev döneminde gerçekleştirilen 2024 yerel seçimleri oluşturdu.

Eski CHP Afyonkarahisar İl Başkanı olan Erhan, kendi görev döneminde Afyonkarahisar Belediyesi başta olmak üzere çeşitli ilçe ve belde belediyelerinin kazanıldığını hatırlattı. Erhan ayrıca İl Genel Meclisi ve belediye meclislerinde elde edilen temsil gücüne dikkat çekti.

Erhan, “Göreve başladığımız ilk günden itibaren yerel seçim sürecinin içinde bulduk kendimizi ve girdiğimiz ilk yerel seçimlerde Afyonkarahisar’da bir tarih yazdık” ifadelerini kullandı.

Erhan açıklamasında 9 İl Genel Meclisi üyesiyle temsil hakkı kazanıldığını ve böylece İl Genel Meclisi’nde grup kurulabildiğini söyledi. Belediye meclis üyeliklerinde de önemli bir temsil oranına ulaşıldığını belirtti.

Erhan'ın yeni hedefi: YENİ Parti'yi Afyonkarahisar'da güçlendirmek

Faruk Duha Erhan, YENİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığına seçilmesi halinde genel ve yerel seçimlere yönelik yoğun bir teşkilat çalışması yürüteceklerini söyledi.

Partisinin Afyonkarahisar’da seçimlerde daha güçlü bir konuma ulaşmasını hedeflediğini belirten Erhan, ilk genel seçimde YENİ Parti’yi kentte birinci parti yapma hedefiyle çalışacaklarını ifade etti.

Yerel seçimlere ilişkin de hedeflerini açıklayan Erhan, Afyonkarahisar genelindeki belediyelerin çoğunluğunda YENİ Parti’nin başarılı olması için çalışacaklarını kaydetti.

Erhan, “Bugünden sonra ilk genel seçimde YENİ Parti’mizi Afyonkarahisar’da birinci parti yapmak ve ilk yerel seçimde de belediyelerin çoğunluğuna YENİ Parti bayrağını asmak için bir yola çıkıyoruz” dedi.

Kongre sürecinde “üye iradesi” vurgusu

Faruk Duha Erhan, açıklamasında YENİ Parti’deki kongre ve seçim sistemine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Parti üyelerinin seçim süreçlerine doğrudan katılımına vurgu yapan Erhan, üyelerin ilçe başkanları, il başkanları ve genel başkanın belirlenmesinde söz sahibi olacağını ifade etti.

Erhan, söz konusu seçim sürecini parti içi demokrasi açısından önemli gördüğünü belirterek tüm üyelerden destek istedi.

“Bütün üyelerimizin iradesi sandığa yansıyacak”

Erhan, “Bütün üyelerimizin iradesinin sandığa yansıyacağı, bütün üyelerimizin oy kullanarak ilçe başkanlarını, il başkanlarını ve genel başkanımızı seçeceği bir seçim olacak” ifadelerini kullandı.

YENİ Parti’nin kongre sürecinin Türkiye siyaseti açısından da önemli olduğunu savunan Erhan, seçimlerde parti üyelerinin doğrudan iradesinin belirleyici olacağını dile getirdi.

İktidar hedefini açıkladı

Açıklamasının son bölümünde YENİ Parti’nin siyasi hedeflerine değinen Faruk Duha Erhan, partisinin yalnızca muhalefette alternatif oluşturmak amacıyla hareket etmediğini söyledi.

Erhan, partisinin hedefinin iktidara gelmek olduğunu ifade ederek, YENİ Parti Afyonkarahisar teşkilatının da bu doğrultuda çalışacağını kaydetti.

Konuşmasını iktidar hedefini tekrarlayarak tamamlayan Erhan, parti üyelerine güvendiğini ve Afyonkarahisar teşkilatıyla birlikte yoğun bir çalışma dönemi başlatmak istediğini söyledi.

Afyonkarahisar’da kongre süreci hareketleniyor

Faruk Duha Erhan’ın adaylığını açıklamasıyla YENİ Parti Afyonkarahisar teşkilatındaki il başkanlığı seçimi de yerel siyasetin gündemindeki başlıklardan biri haline geldi.

Daha önce CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevinde bulunan ve 2025 yılındaki CHP İl Kongresi’nde yeniden aday olan Erhan, söz konusu kongrenin ardından YENİ Parti’ye katılmıştı. Erhan’ın YENİ Parti İl Başkanlığı için adaylığını açıklamasıyla birlikte siyasi çalışmalarını yeni partisinde sürdürme kararı da il başkanlığı yarışıyla yeni bir aşamaya taşındı.

YENİ Parti’de kongre takvimi doğrultusunda gerçekleştirilecek seçimde üyelerin vereceği oylarla Afyonkarahisar teşkilatının yeni dönem yönetiminin belirlenmesi bekleniyor.