Cübbeli Ahmet’ten Üsküdar paylaşımı: “İBB’yi de alalım” diye dua etti

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Üsküdar Belediye Başkan Vekilliği seçiminin AK Parti adayı Dündar Ziya Gültekin tarafından kazanılmasının ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Ünlü, Üsküdar’ın AK Parti yönetimine geçmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek İstanbul Büyükşehir Belediyesi için de benzer bir değişim temennisinde bulundu.

Üsküdar Belediyesi’nde başkan vekilliği seçimi sonuçlandı. Belediye Meclisi’nde yapılan ve dört tur süren seçimde Cumhur İttifakı’nın adayı Dündar Ziya Gültekin, 23 oy alarak başkan vekili seçildi.

Milletvekili Özkaya’dan Meclis’te yoğun mesai
Milletvekili Özkaya’dan Meclis’te yoğun mesai
İçeriği Görüntüle

Seçimin ardından kamuoyunda “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlüden dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Ünlü, X hesabından yaptığı paylaşımda Üsküdar’ın AK Parti yönetimine geçmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de yeniden AK Parti yönetimine geçmesi yönünde dua etti.

“Üsküdar’ın AK Parti’ye geri dönmesi…”

Ahmet Mahmut Ünlü paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Üsküdar'ın Ak Parti'ye geri dönmesi biz millî Müslümanları feraha ğarketti. Allâh-u Teâlâ İstanbul'umuzun iâdesiyle sürûrumuzu itmâm eylesin. İstanbul'un kaybedilmesine sebep olanlara da müstehaklarını i'tâ eylesin. Âmîn!”

Ünlü’nün paylaşımında kullandığı ifadeler, Üsküdar’ın AK Parti yönetimine geçmesinden duyduğu memnuniyetin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de ilerleyen dönemde AK Parti yönetimine geçmesi yönündeki temenni olarak değerlendirildi.

Üsküdar’da başkan vekilliği seçimi

Üsküdar Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen başkan vekilliği seçiminde Cumhur İttifakı’nın adayı Dündar Ziya Gültekin 23 oy aldı.

CHP/Yeni Parti grubunun adayı Sibel Tan Çetinkaya ise 19 oyda kaldı.

Dört tur süren oylamanın ardından Gültekin, Üsküdar Belediye Başkan Vekili oldu.

Gözler İstanbul siyasetine çevrildi

Üsküdar’daki seçim sonucu sonrasında Cübbeli Ahmet’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin paylaşımı da dikkat çekti.

Ünlü’nün mesajı sosyal medyada kısa sürede gündem olurken, paylaşımda yer alan “İstanbul’un iâdesi” ifadesi, İBB’nin gelecekte AK Parti yönetimine geçmesi yönündeki beklenti olarak yorumlandı.