AFSÜ’de bilim ve sağlığa katkı sunan isimler ödüllendirildi
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde düzenlenen 2026 Akademik Atama ve Ödül Töreni’nde bilimsel başarı gösteren akademisyen ve öğrenciler ile üniversiteye destek veren hayırseverler ödüllendirildi. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan, törende üniversitenin sağlık yatırımları ve gelecek hedefleri hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Gazi Turgut Aslan Konferans Salonu, 2026 Akademik Atama ve Ödül Töreni’ne ev sahipliği yaptı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende; bilimsel çalışmalarıyla başarı elde eden akademisyen ve öğrenciler, üniversiteye katkı sağlayan hayırseverler ile profesörlük kadrosuna yükselen öğretim üyelerine belgeleri takdim edildi.
Törende konuşan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan, üniversiteye bağışlarıyla destek olan hayırseverlere teşekkür ederek bu katkıların eğitim, sağlık hizmetleri ve yeni projelerin geliştirilmesinde önemli rol oynadığını belirtti.
AFSÜ Hastanesine 192 yataklı yoğun bakım ünitesi
AFSÜ’nün sağlık alanındaki yatırımlarına ilişkin bilgi veren Rektör Aslan, AFSÜ Hastanesi ve AFSÜ Diş Hastanesi’nin artan hizmet talebine cevap verebilmesi için kapasite artırımı çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Yaklaşık 1,5 milyon kişiye hizmet veren AFSÜ Hastanesinin üçüncü basamak sağlık kuruluşu olarak özellikle fizik tedavi, hematoloji ve onkoloji alanlarında önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Aslan, hastanenin altyapısının güçlendirileceğini ifade etti.
Bu kapsamda hastaneye 192 yataklı yeni bir yoğun bakım ünitesi kazandırılacağını açıklayan Aslan, poliklinik alanlarının genişletileceğini ve ameliyathane kapasitesinin artırılacağını söyledi.
Halen 20 ameliyathanenin bulunduğu AFSÜ Hastanesine 10 yeni ameliyathane daha yapılmasının planlandığını kaydeden Aslan, yatırımların Afyonkarahisar ve bölgenin uzun vadeli sağlık ihtiyaçlarına cevap vermesinin hedeflendiğini belirtti.

Fizik Tedavi Hastanesi 2027 sonunda tamamlanacak
AFSÜ’nün yeni Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi projesinde sona yaklaşıldığını belirten Prof. Dr. Aslan, ek kaynak sağlanan binanın 2027 yılı sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılmasının hedeflendiğini söyledi.
Hayırseverlerin desteğine de dikkat çeken Aslan, bir hayırsever tarafından AFSÜ’ye 1 milyon dolar bağış yapıldığını açıkladı.
AFSÜ Hastanesindeki Çocuk Acil Servisinin hayırsever desteğiyle yenilenerek hizmete sunulduğunu hatırlatan Aslan, Yetişkin Acil Servisi için hazırlanan projenin de tamamlandığını ve hizmete alındığını ifade etti.
Robotik cerrahi sistemi 2027’de devreye alınacak
AFSÜ Hastanesine ileri teknoloji tıbbi cihazların kazandırılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Aslan, nükleer tıp alanındaki bazı cihazların yeniden hizmete alınabilmesi için gerekli izinlerin sağlandığını söyledi.
Hastanede kurulması planlanan Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi için de çalışmaların sürdüğünü belirten Aslan, ünitenin gelecek yıl hizmet vermeye başlamasının planlandığını kaydetti.
Kurulum sürecindeki anjiyografi cihazının özellikle beyin damarlarındaki pıhtıların hızlı şekilde tedavi edilmesinde önemli bir teknoloji olduğunu belirten Aslan, cihazın 2026 yılı sonuna kadar hizmete alınmasının hedeflendiğini açıkladı.
Aslan ayrıca Robotik Cerrahi Sisteminin 2027 yılının ilk çeyreğinde hizmete sunulmasının planlandığını ifade etti.

AFSÜ Diş Hastanesinde kapasite yüzde 80 artırıldı
AFSÜ Diş Hastanesinde son dönemde önemli bir kapasite artışı gerçekleştirildiğini belirten Prof. Dr. Adem Aslan, kapasitenin yaklaşık yüzde 80 artırıldığını söyledi.
Bazı bölümlerde randevu sisteminin kaldırıldığını ve yeniden düzenleme yapıldığını aktaran Aslan, AFSÜ Diş Hastanesi Acil Diş Sağlığı hizmetinden günlük ortalama 83 hastanın yararlandığını belirtti.
Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin eski binasının AFSÜ Diş Hastanesine tahsis edilmesi halinde, randevu yoğunluğunun yaşandığı bazı bölümlerin burada hizmet vermesinin planlandığını açıkladı.
Üniversitenin uzun vadeli hedefleri arasında ise Zafer Sağlık Külliyesi yakınında 32 bin metrekarelik, 300 ünit kapasiteli yeni bir diş hastanesi yapılması bulunuyor.
Otizmli bireyler için özel proje
AFSÜ’nün otizmli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal sorumluluk projesi hakkında da bilgi veren Rektör Aslan, çalışmanın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının desteğiyle yürütüldüğünü belirtti.
İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının da paydaşları arasında yer aldığı proje kapsamında, kriz durumlarında otizmli bireyler ve ailelerine daha hızlı ve koordineli destek verilmesi amaçlanıyor.
Üzerinde çalışılan uygulama sayesinde ihtiyaç halinde sağlık ekipleri ile emniyet personelinin koordineli şekilde yönlendirilerek özel bireylerin uygun sağlık birimlerine ulaştırılması hedefleniyor.
AFSÜ Bilim Kafe ilçelere ve köylere ulaşıyor
Üniversitenin bilimsel birikiminin toplumla buluşturulması amacıyla yürütülen AFSÜ Bilim Kafe faaliyetlerinin de devam ettiğini belirten Aslan, etkinliklerin yalnızca şehir merkezinde değil, ilçelerde ve köylerde de gerçekleştirildiğini söyledi.
Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan AFSÜ Bilim Kafe dergisinin ilk sayısının yoğun ilgi gördüğünü belirten Aslan, derginin ikinci sayısının da kısa süre içerisinde okuyucularla buluşacağını açıkladı.
AFSÜ’de ödüller sahiplerini buldu
Tören kapsamında 2026 Toplumsal Katkı Ödülü, Öğrenci Araştırma Performans Ödülü, Örnek Öğrenci Ödülü, Bilimsel Başarı Ödülü, Genç Bilim ve Sanat İnsanı Ödülü, Bilime Katkı Ödülü, Akademik Personel Eğitim-Öğretime Katkı Ödülü ve Kuruma Katkı Ödülü sahiplerine verildi.
2026 Toplumsal Katkı Ödülü Şuayp Demirel adına Ekrem Demirel, Ömer Kocaşaban adına Hakan Mehmet Koşaban, Özcan Halaç adına Abdullah Halaç ve Ömer Uraz’a takdim edildi.
Öğrenci Araştırma Performans Ödülü Tıp Fakültesinden Fatma Nur Üstün, Diş Hekimliği Fakültesinden Muhammed Fatih Meriç ve Eczacılık Fakültesinden Ecem Güldar’a verildi.
Örnek Öğrenci Ödülü ise Diş Hekimliği Fakültesinden Hatice Büyükkorkmaz’ın oldu.
Bilimsel Başarı Ödülü Doç. Dr. Ömer Ekici, Doç. Dr. Recep Palamutoğlu ve Prof. Dr. Sevim Feyza Erdoğmuş’a verilirken, Genç Bilim ve Sanat İnsanı Ödülü Dr. Öğr. Üyesi Furkan Özbey, Doç. Dr. Latife Altınok Uygun ve Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Akbulut’a takdim edildi.
Bilime Katkı Ödülü Dr. Öğr. Üyesi Nilay İşitez, Doç. Dr. Hasan Camcı ve Prof. Dr. İbrahim Eker’e; Akademik Personel Eğitim-Öğretime Katkı Ödülü Öğr. Gör. Dr. Özer Öner’e verildi.
Kuruma Katkı Ödülü ise Doç. Dr. Hamide Nur Çevik Özdemir ve Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü’nün oldu.
14 akademisyen profesörlük kadrosuna yükseldi
Törende profesörlük kadrosuna yükselen akademisyenlere de belgeleri takdim edildi.
Profesörlük kadrosuna yükselen isimler şöyle:
-
Prof. Dr. Çiğdem Özer Gökaslan
-
Prof. Dr. Serkan Gökaslan
-
Prof. Dr. Uğur Aksu
-
Prof. Dr. Bülent Kırkan
-
Prof. Dr. Murat Çilekar
-
Prof. Dr. Gülhan Gürel
-
Prof. Dr. Murat Akıcı
-
Prof. Dr. Ersin Demir
-
Prof. Dr. İbrahim Eker
-
Prof. Dr. Ayhan Vurmaz
-
Prof. Dr. Mehmet Gazi Boyacı
-
Prof. Dr. Zafer Yalım
-
Prof. Dr. Özlem Tuna
-
Prof. Dr. Emin İbili
Tören, ödül ve belgelerin sahiplerine verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Next






