İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Alihan Kuriş’in tutuklandığı “çıkar amaçlı suç örgütü” operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Kuriş’in 2016 yılında örgütün başına geçtiğini belirten Çiftçi, para ve mal varlığı hareketlerinin incelendiğini, örgütün üst yönetiminin ise “Blooper” adlı bir uygulama kullandığını öne sürdü.
Çiftçi’den “Terörsüz Türkiye” açıklaması
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Diyarbakır’da AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı programda partililere hitap eden Çiftçi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“Terörsüz Türkiye” sürecinde yeni bir aşamaya geçildiğini belirten Çiftçi, İçişleri Bakanlığı olarak süreci “tasfiye, teyit, denetim ve normalleşme” başlıklarıyla takip ettiklerini söyledi.
Çiftçi, sürecin yalnızca siyasiler tarafından yürütülemeyeceğini belirterek spor kulüpleri, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve vatandaşların da sorumluluk üstlenmesi gerektiğini ifade etti.

“Operasyon üst yönetime yönelik”
Bakan Çiftçi, konuşmasında Alihan Kuriş hakkında yürütülen “çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturmasına da değindi.
Operasyonun dindar veya muhafazakar kesimlere yönelik olmadığını açıklayan Çiftçi, soruşturmanın örgütün üst yönetimine ve mali kaynaklarına yönelik olduğunu söyledi.
Çiftçi, “Burada, alt kısımdaki inanan insanlarla yukarıdaki bunu çıkar örgütüne dönüştüren insanların ayrımının iyi yapılması gerekiyor. Burada örgüt üst yönetimine yapılan bir operasyon var” ifadelerini kullandı.
“Blooper adlı bir uygulama kullanılıyor”
Alihan Kuriş’in 2016 yılında örgütün başına geçtiğini belirten Çiftçi, bu dönemden sonra büyük para ve mal varlığı hareketleri yaşandığını öne sürdü.
Çiftçi, örgütün üst yönetiminin haberleşmek amacıyla “Blooper” adlı gizli bir uygulama kullandığını iddia ederek, uygulamaya üç aşamalı doğrulamayla giriş yapılabildiğini söyledi.
Çiftçi, “Önceden FETÖ'cüler biliyorsunuz ByLock uygulamasını kullanıyorlardı. Bu akımın da şu anda kullandığı, örgüt üst yönetiminin kullandığı Blooper diye bir uygulama var. Üst kademe üç kademeli doğrulamayla uygulamaya girilebiliyor” dedi.
![]()
Köln’de 70 milyon euroluk genel merkez iddiası
Bakan Çiftçi, örgütün Almanya’nın Köln kentinde 70 milyon euro değerinde bir genel merkez inşa ettiğini de öne sürdü.
Söz konusu merkezin örgütün faaliyetlerinin yürütüleceği bir merkez olarak planlandığını belirten Çiftçi, kurumların örgüt faaliyetlerini uzun süredir takip ettiğini ve operasyonun uygun zamanda gerçekleştirildiğini söyledi.
“2003 yılında mescit olarak kullanılan yere mescit diyemiyorlar”
Çiftçi, Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde kaymakamlık yaptığı dönemde, Süleymancılara ait bir öğrenci yurdunda gerçekleştirilen denetimi de anlattı.
2003 yılında yapılan denetim sırasında yurdun içerisinde mescit olarak kullanılan bir salon bulunduğunu belirten Çiftçi, salonun “çok amaçlı salon” olarak tanımlandığını söyledi.
Çiftçi, denetim sırasında diğer bölümlerde kullanım amaçlarını gösteren tabelalar bulunduğunu, ancak mescit olarak kullanılan salonda herhangi bir tabela olmadığını ifade etti.
“Dini cemaatlere yönelik bir operasyon yok”
AK Parti iktidarı döneminde dini cemaatlere yönelik özgürlük ortamının oluştuğunu savunan Çiftçi, Alihan Kuriş ve örgüt hakkında yürütülen soruşturmanın mali kaynaklara ve finansmana yönelik olduğunu belirtti.
Çiftçi, “Burada kesinlikle dindarlara, muhafazakarlara, dini cemaatlere herhangi bir operasyon yok. Burada örgütün mali kaynaklarına, finansman kaynaklarına yönelik olarak yapılan bir operasyon var” dedi.
Next





