Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından uluslararası misafir öğrenciler için tanışma toplantısı yapıldı.

Gözden kaçırmayın

GSB Afyonkarahisar Yurtlarında Ramazan Coşkusu!GSB Afyonkarahisar Yurtlarında Ramazan Coşkusu!

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından uluslararası misafir öğrenciler için tanışma toplantısı yapıldı.

Erasmus Cafe’de gerçekleştirilen toplantıya AKÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Karaman ile birlikte TÖMER personeli ve 18 ülkeden 105 misafir öğrenci katıldı.



Toplantı öncesi konuşan AKÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Karaman, AKÜ’de eğitim gören misafir öğrencilere TÖMER olarak Türkçe eğitimi dışında farklı konularda da bilgi verdiklerini ve tanıtım yaptıklarını kaydetti. AKÜ TÖMER’in kuruluş olarak 7. yılını kutladığını ancak 6 yıldır öğrenci aldığını kaydeden Karaman, “TÖMER olarak üniversitemizin misafir öğrencilerine Türkçeyi öğrettiğimiz gibi Türk kültürünü, şehrimizi, üniversitemizi de tanıtıyoruz. Bu anlamda birimimiz, sizlere en güzel şekilde hizmet etmek için bütün gayretini sarf ediyor. Bundan sonra da sizler bizim için birer elçi olacaksınız, gönül köprülerimiz olacaksınız. Buralardan iyi eğitimlerle dönüp ülkelerinize çok kıymetli hizmetlerde bulunacaksınız. Buna tüm kalbimle inanıyorum. Bu sebeple sizlere niteliği bozmadan, niteliği arttırarak eğitim vermek için arkadaşlarımızla, hocalarımızla birlikte gece gündüz çaba sarf ediyoruz. Sizler de bunun karşılığını göstermeye çalışıyorsunuz, bunun için sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından AKÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Karaman ve misafir öğrenciler adına bir öğrenci tarafından TÖMER’in öğrenci alımının 6. yılı olması sebebiyle pasta kesildi.

Misafir öğrencilerin tanışması için düzenlenen toplantı sonunda, Türkçe eğitimi olarak ilk kurlarında olan öğrenciler Türkçe şiirler okudu.