Bankalarda mevduat faizleri yüzde 60 seviyelerine dayandıktan sonra mevduat faiz oranlarına ayar çekildi. İşte 1 milyon liranın getirisi... 

Merkez Bankası'nın uyguladığı parasal sıkılaşma politikalarının etkisiyle faiz oranları son dönemde geriledi. Özellikle özel bankalarda, mevduat faizleri önce yüzde 60'lara yükseldi ancak daha sonra düşüşe geçti. Şu an bankalardaki faiz oranları genellikle yüzde 50-55 aralığında seyrediyor.

1 MİLYON TL PARASI OLAN NE KAZANIYOR?

Bankalar şu anda 1 milyon TL için 32 gün vadede 40 bin TL ile 45 bin TL arası faiz ödüyor. Bu ödemenin ardından yapılan stopaj kesintisi sonrasında elde edilen net tutar belirleniyor.

Politika faizi yüzde 50 seviyelerinde sabit tutuldu ve Mayıs ayı enflasyonu önümüzdeki ay açıklanacaktır. Enflasyonda istenilen düzeyde bir aylık azalış olmazsa, politika faizinde tekrar artış olabileceği belirtildi. 

Motorinden iyi haber!.. Motorinden iyi haber!..

Kısa dönemde mevduat faizlerinde gözlenen düşüş, uzun ve orta vadeli mevduat yapanlar için önemli bir fırsattır. Bu yıl dövizde yaşanması muhtemel kayıplar, dövizdeki artışın durmaması durumunda zarara neden olabilir. TL'nin reel getirisi şu anda oldukça yüksek seviyelerde bulunuyor. Mevduatınızı 32 gün vadeli değil, 3-6-9-12 aylık bir süreyle bağlarsanız, elde edeceğiniz getiri daha da artabilir.

Editör: Birinci Editör