Geçmişi bugüne taşıyan yaşlılarımız, bugünle gelecek arasında kurulacak köprünün yapı taşlarını oluşturmakta, toplumsal, kültürel, etik değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmamızı sağlamaktadır.

İnsan gönlünün beklediği, aradığı ve arzuladığı şey sevgi ve ilgidir. İçinde bulunduğumuz Yaşlılar Haftası nedeniyle hepimizin bir gün yaşlı olacağı gerçeğinden hareketle,  bir dost sıcaklığını, bir sohbet arkadaşlığını, kapısı çalınsa da biriyle bir şeyleri paylaşsam arayışını karşılıksız bırakmayalım. Bugün çağdaş ve kolay yaşam olanaklarına kavuşmamızda sınırsız katkıları olan yaşlılarımıza her türlü desteği vermeli, duygu, düşünce ve deneyimleriyle toplumumuzun vazgeçilmez değerleri olduklarını anımsatarak onlara hak ettikleri ilgiyi ve saygıyı göstermeliyiz.

Bir arada geniş aileler olarak sürdürdüğümüz yaşam bizleri mutlu etmekte, yalnızlığa sürüklenmemizi engellemektedir. Devletimizin çabalarının yanı sıra, yaşlılık döneminin sorunlarının aşılmasına katkıda bulunan gönüllü kuruluşlarımızın ve sorumlu yurttaşlarımızın iyiniyetli girişimleri, yaşlılığı, yalnızlığın ve umutsuzluğun yaşandığı dönem olmaktan çıkararak, her yaşın kendine özgü güzellikleri ile yaşanabileceğini ortaya koymaktadır.

Yaşlılarımıza ve sorunlarına duyarlı yaklaşmanın insanlık ve yurttaşlık görevi olduğunu anımsatıyor, Yaşlılar Haftası'nda tüm büyüklerimizin Yaşlılara Saygı Haftasını kutluyor, saygı ve sevgiyle ellerinden öpüyorum.