Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), maddi durumu iyi olmayan, elinde mesleği bulunup da işyeri açamayanlara projeler aracılığı ile destek sağlıyor.rnrnSYDV tarafından 12 bin ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), maddi durumu iyi olmayan, elinde mesleği bulunup da işyeri açamayanlara projeler aracılığı ile destek sağlıyor. SYDV tarafından 12 bin liralık proje sayesinde Afyonkarahisar’ın 2. Küçük Sanayi Sitesi’nde iş yeri sahibi olan oto tamircisi İbrahim Gökmen (22), 10 yıldır sektörde çalıştığını belirterek, kalfalık belgesine sahip olduğunu ancak gelir düzeyi düşük olduğundan mesleğini icra edemediğini söyledi. Gökmen, vakıf tarafından kendisine hazırlanan 12 bin liralık proje sayesinde 2. Küçük Sanayi Sitesi’nde malzemeleriyle birlikte bir dükkana kavuştuğunu anlatarak, “Benim yıllardır özlemini çektiğim, hayalini kurduğum bir iş yerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Vakıf yöneticilerimize teşekkür ediyorum. En kısa sürede çalışıp borcumu geri ödeyeceğim ve işimi büyütmeye çalışacağım” dedi.
SYDV Müdürü Süleyman Arı ise vakıf olarak hazırladıkları gelir getirici 14 projenin Sosyal Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürlüğü Fon Kurulu tarafından kabul edildiğini bildirdi. Yaklaşık 650 bin lira tutarındaki projeleri bir bir hayata geçirdiklerini dile getiren Arı, “Şimdiye kadar ihale süreci ve prosedürleri tamamlanan projelerimizden yüzde 50’sini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın geçimlerini en iyi şekilde yapabileceği ortamlar hazırlanıyor. Bunlar, vakıf görevlileri tarafından zaman zaman mesleklerini düzgün icra edip etmedikleri konusunda takip ediliyor” diye konuştu.
Vakıf olarak, en son 22 yaşında gelir düzeyi düşük olan bir gence oto tamirhanesi projesi hazırladıklarını belirten Arı, bir dükkanla birlikte içerisinde kullanacağı malzemeleri hazır ettiklerini kaydetti. Arı, proje tutarının 12 bin lira olduğunu belirterek, iki yıl geri ödemesiz, faizsiz şekilde beş yıl geri ödemesi olduğunu anlattı. Arı, ayda ortalama iki bin kişiye ayni, nakdi olarak toplam 350 bin lira civarında yardımda bulunduklarını söyledi.
Süleyman Arı, gelir getirici projeler dışında özürlülere, yaşlılara ve öğrencilere yönelik projelerinin bulunduğunu anlatarak, son dönemde özellikle yaşlılara yönelik evlerinin temizliği, bakımı, kişisel temizliğine yönelik projeler hazırladıklarını aktardı. Arı, sosyal güvencesi olmayan 105 yoksul ailenin başarılı çocuklarına yaz ayında okuma ve eğitim araç gereçlerini karşılayabilmesi için 100’er lira maddi destek verildiğini dile getirdi.