Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi tarafından düzenlenen Yeni Yıl Alışveriş Festivali'nin, 6 şehidin olduğu bir günde açılması büyük bir tepkiye neden oldu. Ancak, oğlu şehit düşen Süleyman Üye, tepki gösterenlere "Bizim çektiğimiz acıları anlayamazsınız, açın, gülün, yiyin ve için" diyerek festivalin açılmasını destekledi.

Festivalin açılışı Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser ve ATSO Yönetim Kurulu üyeleri tarafından yapıldı. Festival kapsamında tüm stantlar ziyaret edilerek teşekkür plaketleri takdim edildi. Festivalin bir başka özelliği ise stant kiralarından elde edilecek gelirin Afyon Eğitim Vakfı'na bağışlanmasıydı. Ancak, 6 şehidin olduğu bir günde ve şehitlerden birisinin Afyonkarahisarlı olmasına rağmen festivalin ertelenmeyerek açılması tepkilere neden oldu.

Başkan Serteser ise festivalin güzel bir organizasyon olduğunu belirterek, stantları gezdiği ve ilgi çekici ürünlerin sergilendiğini ifade etti. Festivalin açılış haberinin ardından şehit babası Süleyman Üye ise büyük bir tepki gösterdi. Üye, açılış haberlerinin altına yaptığı yorumda, "Bizim çektiğimiz acıları anlayamazsınız. Açın, gülün, yiyin, için. Unutmayın ki bizim oğullarımız sayesinde yiyor, içiyor, gülüyorsunuz. Hatta aldığınız nefes bile bizim oğullarımız sayesinde. Bir şehit babası olarak hakkımı helal etmiyorum" diye yazdı. Tepkilerin ardından ATSO ve diğer kurumlar festivalle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.