Geçtiğimiz ay, mevzuat gereği İcradan satılacağı belirtilen Afyonkarahisar'ın sanayi devi, ilk 500 arasında yer alan Oruçoğlu Yağ Fabrikasının Tarım kredi Kooperatifleri tarafından satın alındığı iddia edildi.

Bu iddialarla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Elektrik ve doğalgaz faturalarında yeni dönem Elektrik ve doğalgaz faturalarında yeni dönem

İcradan satışa çıkarılan Türkiye’nin en eski yağ fabrikalarından biri olan Afyonkarahisar’da kurulu Oruçoğlu Yağ fabrikasının Tarım Kredi tarafından 603 milyon liraya satın alındığı kaydediliyor.

Tarım Kredi Holding yöneticileri, yağ fabrikasının alımına yönelik girişimleri yalanlamazken, alıma yönelik sorularımıza henüz alımın kesinleşmediği şeklinde cevap verdiler.

Tarım Kredi Yağ Sanayisi’nin icradan satışa çıkarılan Oruçoğlu Yağ Fabrikası’nı yapılan açık artırma ihalesi ile 604 milyon liraya aldığı konuşuluyor.

İhaleye Tarım Kredi Yağ Sanayisi ile birlikte bir firmanın daha girdiği, açık artırmanın icra bedelinin yarısı olan 427 milyon liradan başladığı ve ihalenin 604 milyon lira ile Tarım Kredi Yağ Sanayisinde kaldığı belirtiliyor. Bu süreci iyi takip edenler, 'bu satın almanın tamamlandığının' altını özellikle çiziyor.

Tarım Kredi Holding yöneticilerinin de satın alma girişimini yalanlamaması, bu satın almaya karşı niyeti ortaya koyuyor.