Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, siyasi iş birlikleri konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Arıkan, Cumhur İttifakı'yla olası bir iş birliğine kapıyı tamamen kapatmadığını belirterek, “Hayatta olmaz, bunlarla bir araya gelinmez diyen bir siyasetçi değilim. Elbette bir araya gelirim” dedi.
Türkiye siyasetinde olası ittifak ve iş birlikleri yeniden gündeme gelirken, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.
Katıldığı programda siyasi hedeflerini değerlendiren Arıkan, Saadet Partisi'nin hedefinin iktidar olmak olduğunu söyledi. Muhalefette kalmanın başlı başına bir siyasi hedef olmadığını belirten Arıkan, şartlar elverdiği takdirde iktidar olmak istediklerini ifade etti.
“İş birliği yapmak zorundayız”
Türkiye'deki seçim sistemine ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yüzde 50+1 şartına dikkat çeken Arıkan, Saadet Partisi'nin mevcut koşullarda tek başına iktidar olmasının mümkün olmadığını belirtti.
Bu nedenle farklı siyasi partilerle iş birliklerinin gündeme gelebileceğini söyleyen Arıkan, siyasi birlikteliklerde ilkelerin ve prensiplerin belirleyici olması gerektiğini vurguladı.
Cumhur İttifakı sorusuna dikkat çeken yanıt
Programda Arıkan'a, siyasi iş birliği yaklaşımının Cumhur İttifakı'nı da kapsayıp kapsamadığı soruldu.
Arıkan bu soruya, Cumhur İttifakı'yla bir araya gelmeye kesin biçimde karşı olmadığını belirterek yanıt verdi.
Saadet Partisi lideri, “Ben Cumhur İttifakı'na ‘Hayatta olmaz, bunlarla bir araya gelinmez’ diyen bir siyasetçi değilim. Elbette bir araya gelirim” ifadelerini kullandı.
“Önemli olan hangi ilkelerde buluşulacağı”
Arıkan'ın açıklamasına göre Saadet Partisi açısından siyasi partilerin bir araya gelmesinden ziyade, olası iş birliklerinin hangi ilkeler ve prensipler çerçevesinde gerçekleşeceği önem taşıyor.
Arıkan'ın açıklaması, Saadet Partisi'nin siyasi ittifaklara ilişkin son dönemdeki “ilke ve prensipler” vurgusuyla da ilişkilendirildi.
Saadet Partisi'nden Cumhur İttifakı'na açık kapı mı?
Mahmut Arıkan'ın sözleri, Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'yla olası bir iş birliğini kategorik olarak reddetmediğini gösteriyor. Ancak açıklamada herhangi bir ittifak kararı alındığı veya Cumhur İttifakı'na katılma yönünde somut bir karar verildiği belirtilmiyor.
Next





