MSB Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda, bölgedeki gelişmeler ve TSK faaliyetlerine ilişkin açıklamalar yapıldı.
ABD-İsrail ile İran arasında başlayan ve genişleyen çatışmalar nedeniyle Türkiye hava sahası güvenliği için ek tedbirler aldı. Bu kapsamda NATO tarafından görevlendirilen Patriot hava savunma sistemi Malatya'ya konuşlandırıldı, ayrıca KKTC'nin güvenliği için 6 F-16 ve hava savunma sistemleri bölgeye sevk edildi. Öte yandan bakanlık, İncirlik'in bir Türk üssü olduğunu, burada bulunan yabancı askerlerin üssün statüsünü değiştirmediğini de belirtti.
Milli Savunma Bakanlığı Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda, bölgedeki gelişmeler ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin faaliyetlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulunuldu.
Bakanlık, mühimmat parçalarının Gaziantep ve Diyarbakır'da boş arazilere düştüğünü, olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığını açıkladı. ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarıyla başlayan ve İran'ın üçüncü ülkeleri de hedef alan saldırılarıyla genişleyen çatışmalar nedeniyle Türkiye'nin hava sahası güvenliği için ek tedbirler alındığı belirtildi.



