Afyonkarahisar Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Kanal 3 Medya Koordinatörü Ata Gündüz Kurşun’un sunduğu Haber Vadisi’ne katıldı.

ATSO’nun faaliyetleri, il, bölge ve ülke ekonomisi hakkında bilgiler ATSO Başkanı Serteser tarafından aktarıldı.

Hüsnü Serteser "Şu anda uygulanan program, uygulanması gereken bir program. Fakat uzatmadan kısa zamanda sonuç alınması gerekli. Biz çok sıkıntılar yaşadık, çok krizleri atlattık. Bir ekonomide her şeyin öngörülebilir olması gerekli. Yatırım yapılacak birçok sektör ve yatırım yapacak birçok yatırımcı var bence. En büyük sorun öngörülememezlikti. Sayın Bakan, bu ay itibari ile enflasyonda düşüşün başlayacağını söylüyor. Öngörülebilirliği sağladıkları anda yatırımlar yine başlayacaktır. Şu çok önemli, TOBB Genel Kurulu’nda Sayın Cumhurbaşkanımız da, Sayın TOBB Başkanımız da belirtti: dört senelik seçimsiz bir dönem var; bu büyük bir fırsat. Milli meseleler bizler için vazgeçilmezdir. Savunma, güvenlik nasıl bir milli mesele ise, ekonomi de bir milli meseledir. Siyasi görüşler milli meselelerde bir kenara bırakılmalıdır. Dolayısıyla hızlı bir şekilde tüm siyasi partilerim mutabakatıyla yeni anayasa oluşturulmalıdır. Onunla birlikte yapısal reformlar Hükümetimiz tarafından bu dört senelik seçimsiz dönemde, her alanda, gerçekleştirilmelidir. İktidarıyla, muhalefetiyle bir masanın etrafında oturup bu işi bu Meclis’in çözmesi lazım. Dediğim gibi yapısal reformlar ekonomi, yargı gibi her alanda bu dört senelik seçimsiz dönemde halledilmeli diye düşünüyorum. İnşallah devam eder.

Enflasyonu da hakikaten halledebilirsek, Kur Korunalı Mevduat problemini de halledersek iyi noktalara geleceğiz. KKM Sisteminde de bayağı düşüşler var. TL cinsinden mevduatımızın da artması lazım. Biraz önce dediğim gibi bu politikayı düzgün bir şekilde uygularsak, ihracattaki potansiyelimizi katma değerli üretime yöneltirsek ve sanayicimizin, esnafımızın nasıl bir mutabakat içerisinde olduğunu siyasilerimiz de görürse, hakikaten Türkiye’nin Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesi hiç de zor değil." dedi ve konuyu Afyonkarahisar'a getirdi.

10 yıl sonra Afyon’u bambaşka bir yerde olacak

Serteser, şunları söyledi.

Türkiye’yi konuştuk değil mi Afyon’da da aynısı olmalı. Başımızda Valimiz var, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, sivil toplum kuruluşlarımız, Odamız, Borsamız, Esnaf Odaları Birliğimiz, bu kurumlarımız bir dişlinin çarkları, bir tanesi eksik olursa, dişli güzel dönmez. Dolayısıyla uyum içerisinde olursak Afyonumuzu geliştiririz, çünkü hepimizin birbirimize ihtiyacı var, yani voltranı oluşturmalıyız.

Herkesin fikri ayrı olabilir, siyasi görüşü farklı olabilir; söz konusu Afyon olduğu zaman bütün fikir ayrılıkları bir kenara bırakılıp asgari müşterekte birleşilmelidir. Ekonomi programı tutsun, enflasyon düşsün, biz de birlik olup bu fırsatı değerlendirip Afyon’u farklı noktalara taşıyalım.

İçinde yaşadığımız için fark etmiyoruz belki ama Afyon çok önemli bir yerde. Dışarıdaki insanlar bunu fark edebiliyor.

Çaykur, çaya zam yaptı Çaykur, çaya zam yaptı

2026 yılında gecikme olmazsa Polatlı, yani Ankara-Afyon hızlı treni bağlanacak. Eskiden birkaç müteahhide ihale edilen İzmir hattı ise, bütçesi hazırlanarak tek firmaya ihale edildi. Orasının da 2027 yılında tamamlandığını düşündüğümüzde, o yıl biz iki metropolü birebirine bağlayan İl olacağız. Yani Türkiye’nin ikinci büyük şehri, Başkenti Ankara ile üçüncü büyük şehir olan İzmir’i birbirine bağlayan il olacağız.  Bir tanesine 1 saat 40 dakikada, bir diğerine ise 2 saatte ulaşmış olacağız. Günü birlik faaliyetlerde, çalışanların, öğrencilerin kısa vadeli ulaşımlarında ciddi fırsatları doğuracak bize. Bir diğer proje ise İstanbul-Antalya. Oda buradan geçecek; planlaması yapılıyor. Dolayısıyla on yıl sonra Afyon’u bambaşka bir yerde göreceğiz.

Editör: Birinci Editör