Halk Eğitimi Merkezi binalarında salgın yönetimi talimatları doğrultusunda sağlıklı ve güvenli eğitim yapılması için her türlü  sağlık, hijyen ve güvenlik tedbirleri alınarak 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren kadrolu 15 öğretmen 30 kurs açmış , 439 kursiyerle kursları başlamıştır. 





Liselerden mezun olup, üniversitelere yerleşemeyen öğrencilere Afyon Belediye Başkanlığı ile iş birliği yapılarak Destekleme ve Yetiştirme kursları açılmıştır. Kurslar için öğrencilerden her hangi bir ücret alınmamakta; konu anlatımlı kitaplar, deneme sınavları ve yaprak testler Belediye Başkanımız MEHMET ZEYBEK’ in destekleri ile alınarak öğrencilere dağıtılmaktadır.



Halk Eğitimi Merkezi  binalarında, Belediye Kültür Evleri ve Lokallerinde, resmi kurumlarda, muhtarlıklarda, sivil toplum kuruluşlarında açılacak olan kurslar; kurs yeri uygunluk onayı ile fiziki mekânları sağlık bakanlığı COVIT-19 çalışma rehberi uygulama talimatına uygun olan yerlerde açılmaktadır. 



Okuma Yazma, Meslek Edindirme, El Sanatları, Beceri ve her türlü sanatsal kurslarda görev almak isteyen usta öğreticilerin müracaatları 11 Eylül 2020 tarihine kadar müdürlüğük kabul edilmektedir. Bu kurslar Ekim ayı başında başlayacak olup,  katılmak isteyen vatandaşları kurs başvuruları afyonkursbaşvuru.com adresinden online olarak alınmaktadır.



Kadınların üretime katkıda bulunmaları, el becerilerinin gelişmesi, sanatsal ve kültürel faaliyetlerle sosyalleşmelerinin sağlanmasında Halk Eğitim Merkezleri kurslarının önemini her fırsatta dile getiren vali GÖKMEN ÇİÇEK’ in sağladığı motivasyonla; Halk Eğitimi merkezi  yönetici ve eğiticileri olarak ‘’Her zaman, her yerde, herkes için, her türlü şartlarda eğitim’’ sloganı ile çalışmalarını şevkle, azimle ve kararlılıkla  sürdürmekte.