AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Uluçay, mesajında basının demokratik toplumların vazgeçilmez unsuru olduğunu belirtti.

Uluçay, gazetecilerin toplumun haber alma hakkını sağlamak için hayati bir görev üstlendiğini söyledi. Basının, insanların haklarını korumada önemli bir rol oynadığını vurgulayan Uluçay, "Basın, tarihten bugüne demokratik toplumların olmazsa olmazıdır. Yaşadığımız çağ, bilgi ve bilişim çağıdır. Medya teknolojilerindeki hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanında internet gazeteciliği ve sosyal medyanın etkinliğini artırmıştır" dedi.

Uluçay, bu çağda bilgi kirliliğiyle mücadele etmenin ancak doğru ve ilkeli yayın yapan basınla mümkün olduğunu ifade etti. Gazeteciliğin sadece haber aktarmak değil, yorum yapmak da içerdiğini belirten Uluçay, "İnanıyorum ki gerçekten habercilik yapanlar ile haberciliği bir araç olarak kullananlar ayırt edildikçe medya kuruluşlarımız gelişmiş ülkelerdeki gibi asli fonksiyonlarını yerine getirecek; ülkemizin demokrasi standartlarının yükselmesine, kalkınmasına, güçlenmesine katkı sunacaktır" diye konuştu.

'Emek ve gayretlerinize şahidiz'

Uluçay mesajını, 'Yaptığınız her işte, attığınız her adımda, basın çalışanlarının ortaya koydukları emek ve gayrete şahidiz. '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü yürekten kutluyorum. Görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren, basın emekçilerini de saygı ve minnetle anıyorum. Topluma haber aktarımını sağlamak adına gece-gündüz demeden ve mesai saati gözetmeksizin canla-başla büyük bir özveri ile çalışan tüm basın emekçilerimizi sevgiyle kucaklıyorum' ifadeleri ile noktaladı.