Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), 2024-2028 Stratejik Planı'nı yayımladı. Plan, AKÜ'nün orta ve uzun vadeli hedeflerini, politikalarını, performans ölçütlerini ve kaynak dağılımlarını içeriyor. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, stratejik planların kurumların istikrarlı başarıya ulaşmasına yardımcı olduğunu belirterek,

planın bir yol haritası niteliğinde olduğunu ifade etti. Karakaş, AKÜ'nün "geleceğin üniversitesi" olma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Yeni stratejik planda AKÜ'ye yeni hedefler belirlediklerini ve misyonlarını güncellediklerini söyleyen Karakaş, evrensel düzeyde bilimsel bilgi üretmek, nitelikli bireyler yetiştirmek ve kalkınmaya katkı sağlamak gibi amaçlarının olduğunu aktardı.

Plan, katılımcı bir anlayış ve ortak akıl ile oluşturuldu ve AKÜ'nün misyonu ve vizyonu doğrultusunda hazırlandı. Stratejik plan, üniversitenin kamu kaynaklarını etkili bir şekilde kullanmasına rehberlik edecek. AKÜ, stratejik planda "Mühendislik ve Teknoloji, Gastronomi ve Termal Turizm, Gıda, Hayvan Sağlığı ve Hayvancılık" alanlarına öncelik vermeyi sürdürecek.