Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Günyüzü İlçesi Kayakent Mahallesi'nde Arazi Dağıtım Projesi kapsamında çalışmalarını tamamladı. Bu projede, 3083 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu uygulandı.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü'nde görevli teknik personeller, Günyüzü Kayakent Mahallesi'nde arazi dağıtımını tamamlamak amacıyla kiralama çalışmalarına başladı. Bu çalışmalarla, hazine toprakları boş kalmayacak ve çiftçilerin eliyle tarım faaliyetleri yapılacak. 77 hak sahibi çiftçi ailesine, toprağı olmayan veya işleyebileceğinden daha az toprağı olanlar için hazine arazilerinin kiralama işlemleri tamamlandı.

2023-2024 üretim sezonunda bu çiftçiler, söz konusu arazileri kullanabilecekler. Ayrıca, çiftçiler, ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) dosyalarına kayıt yaptırarak Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çeşitli desteklerinden faydalanma hakkını kazandı.

Eskişehir ilindeki Arazi Projesi, 3083 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu'nun uygulandığı 4 ilçe ve 14 mahallede tamamlanmış durumda. Toplamda 105.855 dekar hazine arazisi, toprağı olmayan veya işleyebileceğinden daha az toprağı olan 1060 çiftçi ailesine dağıtıldı. Bu çalışmaların amacı, bölgedeki çiftçilere yeni tarım fırsatları sunmak ve tarımsal üretimi arttırmaktır.