Afyonkarahisar İl Özel İdaresi önemli bir toplantı gerçekleştirdi. 16 Aralık 2023 tarihinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Osman Ziya Bilim’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda, sokak hayvanlarının refahı ve korunması konusunda somut adımların ve işbirliklerinin konuşulduğu bir ortam oluşturuldu.

Toplantıya, Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Dr. Öğretim Üyesi Fatma Görücü Özbek, Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği Müdürü Ercan Özcan, Çevre Mühendisi Atila Kuş, Afyonkarahisar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Battal Erdoğan, İl Özel İdaresi Hukuk Müşaviri Avukat Bilal Karakocalı ve Çevre Yüksek Mühendisi Denizer Demirkol gibi alanında uzman kişiler katıldı.

Toplantının temel amacı, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik farkındalık yaratmak ve bu konuda kurumlar arası koordinasyonu sağlamaktı. Katılımcılar, hayvanların bakımı ve korunması için hangi faaliyetlerin yürütülebileceği konusunda fikir alışverişinde bulundular ve ortak bir görüş birliğine vardılar.

Genel Sekreter Osman Ziya Bilim, toplantıda kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaparak, katılımcılara verdikleri destek için teşekkür etti. Toplantının sonucunda, Afyonkarahisar'ın sokak hayvanları için daha yaşanabilir bir kent haline getirilmesi konusunda kararlılıkla adımların atılacağına vurgu yapıldı.

#Afyonkarahisar #sokakhayvanları #yaşanabilirşehir #hayvanhakları