Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alacak olan kuvvetli yağışlar konusunda vatandaşları uyardı. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte, güney ve batı bölgelerinde şiddetli yağmur, doğu bölgelerinde ise yoğun kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Türkiye geneli parçalı ve çok bulutlu olacak, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağışlı hava hakim olacak.

Yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneyi ve batısında kuvvetli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olacağı ve genellikle yağmur ve Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görüleceği belirtildi. Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde ise yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece düşecek, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise yer yer kuvvetli (40 - 60 km / saat) olarak esecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

MGM tarafından bugün için 36 il için sarı ve turuncu kodlu meteorolojik uyarı yayımlandı.