Afyonspor'da yönetim krizi ve maddi sorunlar devam ediyor. Bir yönetici dışında yönetim yok desek yeridir. Ömer Topçu Bey'i diğerlerinden ayırıyorum bütün maçlarda takımla beraber takıma destek olmaya çalışıyor.

Bunun dışında diğer yönetim üyeleri özellikle Başkan yok diyebiliriz. Öğrendiğime göre bundan sonra maçlara da gelmeyecekmiş kendisine yönelik gösterilen tepkilere karşı bir tepki olarak.

Bu noktada Başkan Erkan Çelik ile ilgili konuşmamız gerekir. 2023 yazında takımı aldığında O'na teşekkür etmiş ve taşın altına elini koyduğunu ifade etmiştik. Şampiyonluk iddiasıyla takım kurduklarını ifade ettiler haliyle sevinmiştik. 20 küsür oyuncu transfer edildi, beklentiler yükseldi ve taraftarlar takımlarını şampiyonluk yolunda destekleyeceklerine inandılar. Şampiyonluk yürüyüşünü bırakın şimdi tabir-i caizse takım, onur yürüyüşüyle kümede kalma mücadelesi verecek diyebiliriz. Şu anda puan skalasında orta sıralarda gözükmesine rağmen ilerisi için umut vermiyor. Çok zor maçlar var mevcut kadro elinden geleni yapıyor. Yalnız bu kadronun gücünün yetmeyeceği birçok takım var.

Deplasmanda 1-0 yendiğimiz Kırklarelispor ile evimizde uzatma dakikalarında attığımız gol ile berabere kaldık ve 1 puan aldık. Genç futbolcu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Kırklarelispor takım olmuş, organize bir görüntü veriyor biz mücadelemizle oyunlarını bozmaya çalıştık. Daha bir hafta önce 1461 Trabzonspor'u deplasmanda 3-0 gibi sürklase bir skorla mağlup ettiler. Takım görüntüsü de genel anlamda iyi. Bir yanda Türkiye'nin en küçük şehirlerinden birisi Kırklareli, diğer yanda spor şehri, spor turizm şehri iddiası bulunan Afyonkarahisar.

Yazık oluyor bu memleketin takımına. Elimizde bir tek futbol kaldı malum basketbol ve voleybol tarih olmuştu. Emeği geçenlere teessüflerimizi iletiyoruz. Spor şehri iddiası olan bir kent bunu hak etmiyor. Bazıları belki diyor, şu takım da gitse bundan da kurtulsak. Tekrar yönetime,

Başkan Erkan Çelik'e dönecek olursak, aylardır oyunculara ve çalışanlara 7 milyon TL ödeme yapılacak denilip duruyor ama ortada ciddi bir ödemenin olmadığını görüyoruz varsa da açıklasınlar buradan bütün yaptıkları ödemeleri de yazarız. Kulübün sigorta, vergi ve diğer borçları birikti bunlarla ilgili bir ödeme yok, bunlar mevcut yönetimi bağlar.

Bu hafta takım otobüsünden de olunuyordu ilgili firma kendisine şu ana kadar herhangi bir ödeme yapılmadığı için takım otobüsünü çekmişti. Bir iş adamımız devreye girerek bu sorunu şimdilik halletti.

Bundan sonrası ne olur onu bilemeyiz. Düşünün takımın otobüsünün hatta şoförünün dahi parasını vermemek, verememek ne demek. İlgili firma şoförün parasını versinler yeter diyor onu dahil vermiyorlar. Başkan Erkan Çelik şu ana kadar takıma yapmış olduğu ödemeleri hibe olarak değil de borç olarak vermiş. Şu anda takımın gelirleri tekrar Erkan Bey'e gidiyor. Dolayısıyla şu anda takımın hiçbir geliri yok, borçlar katlanıyor bir an önce önlem alınması gerekir. Fedakarca oynayan oyuncuların ödemelerinin yapılması gerekiyor. Aynı şekilde çalışanların da.

Gönüllülük bir yere kadar. Kimse babasının hayrına para almadan herhangi bir işte çalışmaz. Doğal olarak mağduriyetlerin giderilmesi yönetimin diyeceğim ama ortada bir yönetim yok. Bu hafta sonu da olağanüstü genel kurul var inşallah iyi bir yönetim şekillenir diyelim. Mevcut yönetim kendisi de istemiyor, taraftarlar da istemiyor, şehir de istemiyor.

Kulis bilgilerine göre Giresunlu bir iş adamından bahsediliyor kulübe talip olarak ama bilemiyoruz hafta sonu olmadı yeterli çoğunluk sağlanamadığı için tekrar toplanılan diğer hafta da bunları görebiliriz. Bu şekilde de olmuyorsa, Sayın Valimizin teşviki ve yönlendirmesi ile, şehrin önde gelen iş adamları ağırlıklı bir yönetimin oluşması mantıklı olacaktır diye düşünüyorum. Afyonspor şu anda genç bir kadroyla yoluna devam ediyor. Altyapı oyuncularının sayısı arttı onlar da süre almaya başladılar ellerinden geldiğince mücadele ediyorlar lakin bu ilerisi için yeterli mi bana kalırsa değil. Özellikle kaleci Boran, stoper Batuhan orta saha Samet gibi oyuncuların mutlaka kadroda tutulmaları gerekir. Bunun yanı sıra bir on numara bir kanat ve bir golcü transferi elzem. Transfer dönemi bitmeden yapılması gerekiyor.

Zonguldak Kömürspor maçından sonra takım ağır bir fikstüre tabi olacak bu ağır fikstürden mevcut kadro ile çıkmak çok mümkün değil. Turan Saltık yönetimindeki teknik heyet elinden geleni özveriyle yapıyor. Lakin onlara da yeterli bir kadro teslim etmek bu şehrin görevi. Zonguldak Kömürspor maçında takımımıza başarılar diliyor oradan en az 1 puanla dönmelerini bekliyoruz. Emeğiniz için çok teşekkürler, başarılar genç arkadaşlar..

Lokman ÖZKUL
Spor Yazarı ve Yorumcu