2009 Mart mahalli idareler seçimleri gün geçtikçe yaklaşıyor, heyecan artıyor...

Geçtiğimiz günlerde, Afyonkarahisar için macera aramaya gerek olmadığını, şehrimizin şov adamına değil hizmet adamına ihtiyacı olduğunu,  iki dönem yaptığı hizmetler ve uyumlu çalışmaları ve vizyon projeleri ile başkanlık görevini ifa eden Sayın Burhanettin Çoban'la bir dönem daha devam edilmesinin şehrimizin menfaati için daha doğru olacağını ifade etmiştim.

Bugünden itibaren de bildiğim, takip ettiğim ve gördüğüm kadarıyla ilçeleri değerlendirmeye çalışacağım...

Dinar'da 2009'dan bu yana Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Saffet Acar ismi, yine haklı olarak ön plana çıkmış durumda.

2009'da yüzde 51, 2014 seçimlerinde yüzde 60'lık bir oyla Başkan seçilen Sayın Saffet Acar'ın bu seçimlerde de hangi partiden aday olursa olsun, bu oyun da üstüne bir oy alarak Belediye Başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İş adamı, sanatsever, koro şefi, öğretim görevlisi, muhasebeci, müezzin, taksici, şöför... Çok renkli, nitelikli, kabiliyetli biri...

İçten ve samimi söylüyorum; bir belediye başkanı hakkında yorum yaparken partisine asla bakmadım, bakmıyorum.

Şehrine, başkanlık yaptığı birime, halka kattığı değere, verdiği hizmete, hayata geçirdiği projelere bakıyorum.

Dün Sayın Çoban'ı hangi gözle yorumladıysam bugün de Sayın Acar'ı aynı gözle yorulmluyorum. Yarın da diğer ilçe ve belde belediye başkanlarını ve adaylarını aynı gözle yorumlayacağım.

Dinar'da Saffet Acar, halkın gönlünde taht kurmuş, halktan biri olmayı başarmış bir halk adamı. Görev yaptığı süre içinde bir kere bile kavgasına, tartışmasına, olayına, polemiğine şahit olmadım. İlçede hangi partiden olursa olsun, herkesin sevdiği, saygı duyduğu, beğendiği beyefendi bir şahsiyet.

İşte bundan dolayı diyorum ki, Sayın Saffet Acar, hangi partiden aday olursa olsun bu seçimde de yeni bir rekorla belediye başkanı seçilir.

Sayın Saffet Acar'ın, Dinar Belediye Başkanı olarak vizyonda belirttiği "Dinar halkına hızlı, etkin ve kalite standartları yüksek belediye hizmeti sunulan, yaşayanları eğitimli, kültürlü, sağlıklı, güvenli, huzurlu ve gurur duyulan yaşanabilir bir şehir hayatının sağlandığı, katılımcı yönetim ve insan odaklı çalışarak sürekli gelişen ve örnek alınan istikrarlı bir belediye olmaktır." değerlere bağlı olarak çalıştığı ve bir çok hedefine ulaştığını Dinarlılar'a sorarak da öğrenebiliriz.

Dinar'daki barış, huzur, sükunet, uyum, işbirliği, ortak aklın mimarı Sayın Belediye Başkanı Saffet Acar'a yeni dönemde de başarılar diliyorum.





ÖMER ELÇİ