Afyonkarahisar Barosu karıştı... Baronun 7 yönetim kurulu üyesi, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin'e kazan kaldırdı!..

Av. Dilara Yıldız cinayeti sonrasında Türkiye’deki 79 baro bu cinayeti kınayan bir bildiri yayınlandı.  Afyonkarahisar Barosu ise bu bildiriye imza atmadı.

Afyonkarahisar Barosunun Başkan Turgay Şahin dışındaki 7 yönetim kurulu üyesi bu bildiriden haberlerinin olmadığını belirterek, Baro Başkanı Turgay Şahin’in kendilerini yok sayarak bildiriyi geri çevirdiğini kamuoyuna duyurdu.

7 yönetim kurulunun bu bildirisi Baronun web sayfasında yayınlandı...

İŞTE O BİLDİRİ!..

ORTAK BİLDİRİDE NEDEN YER AL(A)MADIK?

11.01.2022 tarihinde meslektaşımızın katledilmesinden sonra Türkiye Barolar Birliği Ve 79 Baronun Ortak İmzası ile yayınlanan Bildiriden tüm meslektaşlarımız gibi Yönetim Kurulu üyeleri olarak yayınlandıktan sonra haberdar olduk ve İmza koyan Baroların yanında Baromuzun isminin olmamasından dolayı siz meslektaşlarımız gibi büyük bir üzüntü duyduk.
Bildirinin hazırlanma sürecinden, imzaya açılmasından aşağıda imzası bulunan Yönetim kurulu Üyelerinin hiçbir şekilde haberi olmamıştır. İmza koymama yönündeki irade tamamen Baro Başkanı’nın inisiyatifinde gerçekleşmiştir.
Bildiri fikri, bildirinin imzaya açılması süreci bizlerle istişare edilmemiş, yönetim kurulunda tartışılmamıştır. Bizler, öğle saatlerinde Barolar Birliği’nin ortak bildiri fikrinden bihaber, açıklama yapılması gerektiği konusunda Yönetim Kurulu’nda görüşme yaparak Afyonkarahisar Barosu olarak kendi açıklamamızı yapmıştık.
Akşam saatlerinde Barolar Birliğinin açıklamasını ve imza koyan baroları görür görmez, Barolar Birliği ilgili kurulları ve konunun muhatabı Baro Başkanı Av. Turgay Şahin Bey ile irtibata geçilmiş ancak bir buçuk saat sonra kendisinden geri dönüş alınabilmiş ve kendisinin bildiriyi; “Bildiriye katılmıyorum, katılmadığım fikirlere imza atmam düşünülemez, sonuçta benim imzamla yayınlanacak, katılmadığım bir bildiriyi de oylamaya sunmam düşünülemez, bunu karşı oyla da yayınlayamazdık” şeklinde cevabıyla bildiride yanlış bilgilerin olduğunu, siyasi bulduğunu dile getirerek Yönetim Kurulu üyelerini YOK SAYIP BARO OLARAK İMZA KOYMADIĞINI BELİRTMİŞTİR.
KADIN/İNSAN HAKLARI GİBİ KONULARDA DA BİRLİK OLAMAYACAKSAK NEREDE HANGİ KONUDA OLACAĞIZ?
KATLEDİLEN, KADIN CİNAYETİNE KURBAN GİDEN GENÇ MESLEKTAŞIMIZ İÇİN BİRLİĞİMİZLE, BAROLARLA ORTAK HAREKET EDEMEYECEKSEK HANGİ ZAMAN ORTAK HAREKET EDECEĞİZ?
BU KONUDA “TEMELDE” HERKES AYNI FİKİRDE DEĞİL Mİ? TEMELDE AYNI FİKİRDE OLUNAN BİR KONUDA İMZA VERMEKTEN İMTİNA ETMENİN BAROMUZA NE GİBİ BİR KATKISI OLACAK?
 BİLDİRİNİN ALTINDA AFYONKARAHİSAR BARO BAŞKANI YAZMIYOR? “AFYONKARAHİSAR BAROSU” YAZIYOR BU DURUMDA BARO BAŞKANININ ŞAHSİ/SİYASİ DÜŞÜNCESİ TÜM KURUMA İZAFE EDİLEBİLİR Mİ?
Aşağıda imzası bulunan yönetim kurulu üyeleri olarak bizler; Barolar Birliği ve Baroların ortak bildirisine katılıyor ve İMZA KOYDUĞUMUZU BİLDİRİYORUZ.
Yayınlanan bildiride Afyonkarahisar Barosunun imzasının bulunmamasından dolayı meslektaşlarımızdan ÖZÜR DİLİYORUZ. 12.01.2022


Av. Nureddin DEMİR          Av. Abdurrahman KALAYCI       Av. Yunus PEKTAŞ
Başkan Yardımcısı                Sayman                                          Genel Sekreter


Av. Gonca ALHAN OKYAR                    Av. H. Çiçek MİHRİOĞLU
 Yönetim Kurulu Üyesi                         Yönetim Kurulu Üyesi

Av. Esra YILMAZ KOCABAŞ               Av. Sedat TOPRAK
   Yönetim Kurulu Üyesi                        Yönetim Kurulu Üyesi