Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hayvancılık sektöründe sağlıklı ve güvenilir üretimin sürdürülebilmesi amacıyla kanatlı işletmelerine yönelik kontrol ve denetimlerini sürdürüyor. Bolvadin’de gerçekleştirilen denetimlerde işletmelerin mevcut durumları ve üretim süreçleri yerinde incelendi.
Çalışmalar kapsamında kanatlı işletmelerinin faaliyetleri, üretim süreçleri ve mevcut durumları ekipler tarafından sahada kontrol ediliyor. Denetimlerin, hayvancılık sektöründe üretimin sağlıklı, güvenilir ve mevzuata uygun şekilde yürütülmesi amacıyla gerçekleştirildiği bildirildi.
Bolvadin’de işletmeler kontrol edildi
Denetimlerin bir ayağı da Bolvadin ilçesinde gerçekleştirildi. Bolvadin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından yapılan kontrollerde kanatlı işletmeleri yerinde incelendi. Gerçekleştirilen denetimlerde işletmelerin mevcut durumları değerlendirilirken, üretim süreçleri de kontrol edildi. Teknik personel tarafından üreticilere mevzuata uygun üretim konusunda gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Üreticilere mevzuata uygun üretim bilgilendirmesi
Kontroller sırasında işletmelerin üretim faaliyetleri değerlendirilerek, sağlıklı ve sürdürülebilir hayvancılık üretiminin devam ettirilmesine yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu. Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, üreticilerin yürürlükteki mevzuata uygun şekilde faaliyet göstermelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen saha çalışmalarının sürdürüleceği belirtildi.
“Denetimler aralıksız devam ediyor”
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin kent genelinde hayvancılık işletmelerine yönelik kontrol ve denetim çalışmalarını sürdüreceği bildirildi. Yapılan çalışmalarla üretim süreçlerinin yerinde takip edilmesi, işletmelerin mevcut durumlarının değerlendirilmesi ve üreticilerin gerekli konularda bilgilendirilmesi amaçlanıyor.
Afyonkarahisar’da kanatlı işletmelerine yönelik denetim ve kontrollerin, sağlıklı, güvenilir ve sürdürülebilir üretimin desteklenmesine yönelik çalışmalar kapsamında devam ettiği kaydedildi.

Next






