Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu yıl 6-7-8 Eylül'de ikinci kez Afyonkarahisar'da düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası öncesi Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; festival alanında incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e temasları sırasında Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar,Federasyon AS Başkanı Mahmut Nedim Akülke, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcı Murat Öner ve Birim Müdürleri eşlik etti. 

Afyonkarahisar, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Dünya Motokros Şampiyonası’na (MXGP) ikinci kez ev sahipliği yapacak. Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Afyon Motor Sporları Merkezi’nde organize edilecek şampiyona ve NG Afyon Spor ve Motosiklet Festivali’nin açılışı bugün saat 18:00’da ana sahnede yapılacak.

 Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şampiyona öncesi festival alanında yer alan standları gezererek bir dizi aktivitelerin yapılacağı bölgelerde son hazırlıkları yerinde inceledi.

Organizasyon kapsamında; Dünya Şampiyonası (MXGP, MX2, Kadınlar, Avrupa Şampiyonası), Fedon, Aleyna Tilki, Murat Boz Konserleri, Kamp Alanı, Mini Golf, Canlı Langırt, Mini ATV, Zipline, Tırmanma Duvarı, Çocuk Etkinlikleri, Çocuklar için Motosiklet Eğitimi, Geleneksel Sokak Oyunları, Klasik Araba – Motosiklet Sergisi, Motosiklet Gösterisi, Sujeti-Flyboard Gösterisi ve Spor Federasyonlarının etkinlikleri ve ücretsiz aktiviteler (Basketbol, Tenis, Badminton, Atletizm, Hokey, Kayak simülatörü, Sukayağı) yer alacak.