Dr. Kemal Demirkırkan’dan AK Parti’ye Sert Eleştiri: “Bu Karanlığı Ancak CHP Aydınlatır”

AFYONKARAHİSAR / www.afyonhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Meclisi Üyesi Dr. Kemal Demirkırkan, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK) etrafında dönen iddialar ve ülkedeki liyakatsizlik tartışmaları üzerine AKP iktidarına yönelik sert açıklamalarda bulundu. Demirkırkan, yaşananların “dezenformasyon” olarak geçiştirilemeyeceğini ve tüm bu çürümenin tek sorumlusunun 23 yıllık AKP iktidarı olduğunu vurguladı.

“Ölülerin Diplomasını da Gördük”

AKP Afyonkarahisar Basın Sözcüsü’nün eleştirileri “devlet yıpratılıyor” klişesiyle geçiştirmeye çalıştığını belirten Demirkırkan, “Oysa herkesin bildiği gerçek şu: Bu çürümenin tek sorumlusu, 23 yıldır bu ülkeyi adalet ve liyakatten uzak yöneten AKP iktidarıdır” dedi.

BTK’dan sorumlu bakan yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın sahte diploma skandalı patlak verdiğinde özgeçmişinden dört diplomasını silmesini eleştiren Demirkırkan, “Bu ülkede ölüler adına oy kullanıldığını duymuştuk ama ölülerin diplomalarının kullanıldığını ilk kez görüyoruz. Sayenizde bunu da yaşadık” ifadelerini kullandı.

Afyon Ülkü Ocakları, Türk Tarihi konulu bilgi yarışması düzenledi
Afyon Ülkü Ocakları, Türk Tarihi konulu bilgi yarışması düzenledi
İçeriği Görüntüle

“Bu Bir Kişisel Ahlaksızlık Değil, Ağır Bir İhanettir”

Ülkedeki çürümüşlük tablosunu gözler önüne seren Demirkırkan, diploması gerçek akademisyenlerin hapislerde olduğunu, sahte diplomalıların ise üniversitelerde kadrolara atandığını savundu. Uyuşturucu satıcısının narkotik şube müdürü kimliği taşıdığı bir düzenden bahseden CHP’li Meclis Üyesi, gençlerin geleceğinin ÖSYM’de oynanan puan oyunlarıyla karartıldığını dile getirdi.

Demirkırkan, sahte diplomaların, torpil ve yolsuzlukların sadece kişisel ahlaksızlıklar olmadığını vurgulayarak, “Bu ülkenin gençlerine, emekçilerine, alın terine karşı işlenmiş ağır bir ihanettir” dedi.

“Daha Neyi Bekliyorsunuz?”

Vatandaşlara da seslenen Demirkırkan, AKP yöneticilerinin bir yerlerden nemalanıyor olabileceğini, ancak halkın yaşadığı sorunlara dikkat çekerek şu soruyu yöneltti: “Bu ülkede daha ne olmalı ki ‘Artık yeter!’ diyesiniz?”

Demirkırkan, yaşanan skandalları sıralayarak konuşmasına devam etti: “Yenidoğan bebeklerin ihmalle hayatını kaybetmesi, LGS sorularının çalınması, depremde çadırların satılması, dezenfektan vurgunları, yargıda rüşvet, Kozmik Oda’nın açılması, şimdi de sahte diploma skandalı… Daha neyi bekliyorsunuz?”

Açıklamasını CHP’nin çözüm vaadiyle sonlandıran Dr. Kemal Demirkırkan, “CHP olarak bizler; adaletin, liyakatin, alın terinin ve gençlerimizin geleceğinin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu düzeni değiştirmek için geliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.