Afyonkarahisar’da bağımlılıkla mücadele konusunda toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla dikkat çeken bir etkinlik gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle, Girişimci Genç Liderler Derneği tarafından yürütülen proje kapsamında Zafer Meydanı’nda flashmob gösterisi düzenlendi.

Etkinlik, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Gösterilerde özellikle madde bağımlılığı başta olmak üzere tüm bağımlılık türlerinin birey ve toplum üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekildi. Sahne performanslarıyla bağımlılığın yol açtığı sosyal ve bireysel sorunlar etkileyici bir şekilde ortaya konuldu.

Program boyunca yapılan bilgilendirmelerde, gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durmasının önemi vurgulandı. Spor, sanat ve kültürel faaliyetlere yönelmenin bağımlılıkla mücadelede önemli bir koruyucu unsur olduğu ifade edilirken, gençlerin bu alanlarda daha aktif olması gerektiği belirtildi.

Etkinlikte ayrıca bağımlılıkla mücadelenin sadece bireysel değil, toplumsal bir sorumluluk olduğu mesajı verildi. Aileler, eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının bu süreçte ortak hareket etmesinin önemine dikkat çekildi.

Girişimci Genç Liderler Derneği Başkan Vekili Mustafa Bahadır Beşen, etkinlik sonunda yaptığı açıklamada bağımlılığın toplumun geleceğini tehdit eden önemli bir sorun olduğunu söyledi. Beşen, gençlerin bilinçli, sağlıklı ve üretken bireyler olarak yetişmesinin temel hedef olduğunu belirterek farkındalık çalışmalarının artarak süreceğini ifade etti.
Next




