TBMM İnsan Haklarını İnceleme alt Komisyonu  Hükümlü ve Tutuklu Komisyonu üyesi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, evlatları PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ve Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan ‘Diyarbakır annelerini’ ziyaret etti.





Evlatları PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ‘Diyarbakır Anneleri’ iki ayı aşkın süredir evlat nöbetine devam ediyor. 



TBMM İnsan Haklarını İnceleme alt Komisyonu  Hükümlü ve Tutuklu Komisyonu üyesi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven hafta sonu Diyarbakır’daydı. HDP İl Binası önündeki evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti, evlatlarının durumu hakkında bilgi aldı. 





Yurdunuseven “Çocuklarının PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül’de oturma eylemi başlatan ailelerin nöbeti 67 gündür devam ediyor ve ailelere destek çığ gibi artıyor.” dedi.



Yurdunuseven, “Hükümlü ve Tutuklu Alt Komisyonu üyeleri olarak ailelerle tek tek görüşüp  çocuklarının durumu hakkında bilgi aldık. Evlat meselesi siyasetin çok üstünde bir meseledir. Çocukları dağa kaçırılan annelerin acılarına ortağız. PKK terör örgütü bir gün elbet bitecek. Devletimiz bu terör örgütünün bitmesi için elinden geleni yapıyor ve çetin bir mücadele veriyor” ifadelerine yer verdi.