YURDUNUSEVEN TBMM GENEL KURULU’NDA KONUŞTU
“ATATÜRK’E HAKARET EDENLERE BİR ŞEY SÖYLEYEMİYORSUNUZ”


AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Dem Parti Grup önerisi üzerine AK Parti Gurubu adına söz aldı.

Yurdunuseven, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden, odalarından Türk bayrağını kaldıran DEM partililere siz bir şey söyleyemiyorsunuz” dedi. 
Kayyım uygulamasıyla ilgili Dem Parti Grup önerisi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Milletvekili İbrahim Yurdunuseven. “Sözü edilen Kayyım uygulaması Anayasa’nın 127. Maddesinde açıkça ifade edilen bir yetki ve görevdir:
‘Görevleri ile ilgili bir suç sebebi ile hakkında soruşturma veya kovuşturma açılan mahalli idare organları veya bu organların üyelerini, İçişleri Bakanı, geçici bir tedbir olarak, kesin hükme kadar uzaklaştırabilir.’ Uzaklaştırılan belediye başkanları Anayasa, Belediye Kanunu ve diğer kanunlarda belirtilen görev ve sorumluluklarını yerine getirmekten ziyade, yetkilerini terör örgütünün amaçlarına hizmet etmek için kullanmıştır.

İYİ Parti'de Afyonlu iki isim Başkanlık Divanına girdi İYİ Parti'de Afyonlu iki isim Başkanlık Divanına girdi

Belediyelere yapılan atamaların kayyım atamasından öte; PKK/KCK ve FETÖ gibi silahlı terör örgütleri ile daha etkin bir şekilde mücadele için yapılan bir görevlendirme olduğu, milletin kaynaklarını terör örgütlerine aktaran zihniyete karşı bir tedbir olduğu açık ve nettir.


Görevden uzaklaştırılan belediye başkanları ve belediye organları; 
-PKK militanlarına yönelik belediyeler tarafından anma etkinlikleri düzenlemişlerdir.
-Belediyelerin araç ve maddi imkânları PKK/KCK terör örgütüne kullandırmışlardır.
-Sokaklara terörist ismi vermişlerdir.
-Kısaca millete hizmet yerine, teröre hizmet gibi gayri meşru bir yola ve skandal olaylara karışmışlardır.
Dolayısıyla Anayasanın 127. Maddesi ve Belediyeler Kanunu’nun 47. maddesi gereği ‘görevden uzaklaştırma’ süreci işletilmiştir” diye konuştu. 


“GABAR’DA SİLAH SESLERİ YERİNE PETROL ÇIKARTAN MAKİNE SESLER YANKILANIYOR”
Belediyelere atanan belediye başkan vekillerinin süreci başarı ile yürüttüğünü kaydeden Yurdunuseven, “Milletin parasını millete hizmet için harcamışlardır. Kayyımlar görevlendirildikten sonra doğrudan ekonomik yardım ve yatırımlar, gençlere yönelik kurslar ve eğitim bursları artmıştır. Kayyımlar görevlendirildikten sonra meslek edindirme kursları ve istihdam sağlama çalışmaları gençlik merkezleri, park alanları, altyapı hizmetleri spor alanları gibi belediye hizmetleri başarılı bir şekilde yerine getirilmiştir. Artık Gabar’da silah sesleri değil, petrol çıkaran makinaların sesleri duyulmaktadır. Artık Cudide roket sesleri yerine Çocukların futbol toplarının sesleri yankılanmaya başlamıştır. Huzur bölgeye çok yakışmıştır.


Son yıllarda, bir kısım belediyelerin terör örgütlerinin etkisi altında, vatandaşların oylarını, vergilerini ve demokrasi iklimini istismar ederek milli birlik ve bütünlüğü tehdit eden gayri meşru bir yapı oluşturmaya çalıştıkları görülmüştür.
PKK/KCK terör örgütünün geliştirmeye çalıştığı bu stratejisine karşı Devletimiz gerekli tedbirleri almaktadır, görevini yapmaktadır. Kamu düzeni ve güvenliği açısında Anayasa, idareye idari vesayet yetkisi ve farklı görevler vermiştir.  Nitekim görevlerinden uzaklaştırılan belediye başkanları için gerek seçilmelerinden önce gerekse de seçilmelerinden sonra açılan soruşturmalar bulunmaktadır. 2024 Yılı itibariyle 95 Belediye Başkanı hakkında ilk derece mahkemelerce 795 yıl 1046 ay hapis cezası verilmiştir” dedi. 


“TERÖR ÖRGÜTÜNE AĞIR DARBE VURULDU”
Kayyım görevlendirmeleri ile terör örgütüne ağır darbe vurulduğunu ve insanlarımızı örgüte üye olmaya zorlayan faktörlerin ortadan kaldırıldığını belirten Yurdunuseven, “Çünkü teröre giden mali destek ortadan kalkmış, milletimize ve bölgeye harcanmıştır. Seçimle gelenlerin milletin iradesini suç işlemek için kullanması meşru olmadığı gibi, Suç ve teröre ortak olanlara karşı hukukun üstünlüğünü işletmek devletin görevi ve milletin beklentisidir. Sayın milletvekilleri, 2016-2022 Yılları arasında belediye başkan vekilleri eliyle;15 bin kilometre asfalt yol, 27 bin kilometre stabilize yol, 8 bin kilometre su şebekesi, 3500 adet park, 4800 kilometre kanalizasyon şebekesi, 230 adet kadın kültür merkezi, 138 adet gençlik merkezi, 3220 adet taziye evi yapımı veya bakımı gerçekleşmiştir’ dedi. 

“TÜRK BAYRAĞINI KALDIRAN DEM PARTİLİLERE BİR ŞEY SÖYLEYEMİYORSUNUZ”
Milletvekili Yurdunuseven şu ifadelere yer verildi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden ve odalarından Türk bayrağını kaldıran DEM partililere siz bir şey söyleyemiyorsunuz. Ayrıca Dem Parti Gurup Başkanvekili İstanbul seçimlerini CHP kendisi tek başına kazanmadı bunu böyle bilsinler diyerek zımmen de olsa ortak hareket ettiğinizi ilan etmiş oldunuz.”