Çarşamba günü, Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi’nde Milletvekili Aday Adayı tanıtım programı yapıldı.

Tanıtım toplantısında, partiye müracaat eden aday adayları tanıtıldı, il başkanı ve aday adayları tanıtım toplantısında birer konuşma yaparak kendilerini tanıttı.

Toplantı sonrası, parti tarafından basına haber servis edildi. Haber servis edilirken, 11 aday adayı listesinde 4. sıranın boş bırakıldığı görüldü. Bu hatanın, bilmeden mi yoksa kasıtlı mı yapıldığı bilinmiyor.

Yeniden Refah Partisi aday adayı Nevzat Şarlak'ın ismi aday adayı listesine eklenmedi, sırası boş bırakıldı ve haber bu şekilde yerel basına servis edildi.

Şarlak, bu duruma büyük tepki gösterdi. Nevzat Şarlak "Ben dava adamıyım, Milli Görüşçüyüm, bunu hata olarak kabul ediyorum. Bunun bir hata mı, bir kasıt mı olduğunu bilmiyorum" dedi.

Şarlak "Sanki aday adaylığından çekilmiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmış. Çok üzüntü verici bir durum. Bana bu aşamada destek veren, telefon ederek gerçeği soran, desteklerini bildiren arkadaşlarıma, vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Ben buradayım ve aday adayıyım. Bütün aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.